יום חמישי, 29 במאי 2014

זו לא עוגת גבינה

זו עוגת שזיפים קצת שיכורה.

English translation down below

אני יכולה להישבע שכשהייתי ילדה, הטנא שלקחתי לגן הכיל רק פירות ואולי איזה ירק או שניים. כנראה שבעיקר ענבים, כי מעולם לא הייתי חובבת פירות גדולה וענבים זה בעצם סוג של ממתק.
מתישהו, סביב גיל ההתבגרות המוקדם, שמתי לב שאצל השכנים שלנו יש איזו חגיגת פשטידות סביב שבועות. אצלנו בבית היתה עוגת שמנת ופירורים, אבל לא רק בשבועות.




לטנא של הילדים שלי אני כבר נדרשת להוסיף מעדן חלב, שוקו וכריך מרוח ב״מוצר חלבי״.
לא נשאר מקום לענבים.

היות וכל הבלוגיספירה, מגזינספירה והרשתותספירה למיניהן מוצפות במתכוני עוגות גבינה, החלטתי כמו כל ילדת היפך טובה, לא להעלות מתכון של עוגת גבינה.





במקרר היו שזיפים. חלק מהשלל הנטוש מאותו שוק איכרים.
היתה לי תחושה שהשזיפים רוצים וויסקי.
לפעמים יש לי תחושות כאלו לגבי מצרכים שונים ברחבי המטבח.
אני לא בטוחה שבן זוגי היקר ישמח לשמוע איזה וויסקי השזיפים רצו לשתות.

אז שזיפים, וויסקי וקינמון וארומה אלכוהולית במטבח, שלא בדיוק מתאימה לקהל הצהריים שעוד רגע נכנס הביתה. עכשיו עוגה.

עוגת שזיפים קצת שיכורה
מתאימה לתבנית 24

4-5 שזיפים גדולים, חצויים, מגולענים וחתוכים לפרוסות
שוט וויסקי (לכו על הטוב)
1/2 כף סוכר
1/2 כפית קינמון

את כל אלה מערבבים בקערה ונותנים להם לנוח בינתיים יחד.





מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

100 גר׳ חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס שמנת מתוקה 10%

במיקסר מקציפים את החמאה, הסוכר והביצה עד שהתערובת בהירה ואוורירית.

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח ואגוז מוסקט בקערה נפרדת.

מורידים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח והשמנת לסרוגין עד שנוצרת מסה אחידה.

משמנים את התבנית במעט חמאה ומעבירים אליה את תערובת העוגה. מיישרים בעזרת מרית.

מסדרים לתוך התערובת את פרוסות השזיפים בכל דוגמה גאומטרית שעולה על דעתכם.

אופים בתנור 35-40 דקות.

מתעלפים מהריח.

למרות מדיניות הבית של ״קינוחים רק אחרי האוכל״ (שחלה על הילדים בלבד כמובן), לא התאפקנו, התלמיד ואני, וחיסלנו פרוסה עוד לפני שנערך השולחן.
אחר כך הוא ביקש עוד אחת.






This is not a cheese cake.
It's a slightly drunk plum cake

Forgive me for not translating the full text - it's mostly about the Jewish holiday of 'Shavuot'.
But the main issue is actually the plums that I found in my refrigerator.
I had a feeling that the plums wanted whiskey.
Sometimes I have these feelings about various commodities around the kitchen.
I'm not sure that my husband would be happy to hear which type of whisky the plums wanted to drink.

So plums, whiskey and cinnamon and an alcoholic aroma in the kitchen, not exactly appropriate for the lunch crowd that would soon come home. 
Now cake.


A Slightly Drunk Plum Cake
Suitable for a 24" pan

4-5 large plums, halved, pitted and cut into slices
1 Shot of whiskey (go for the good one)
1/2 tablespoon sugar
1/2 teaspoon cinnamon

Mix it all in a bowl and let them rest in the together.

Preheat oven to 180 degrees Celsius.

100g soft butter
3/4 cup sugar
1 egg
1 1/2 cups flour
2 teaspoons baking powder
1/4 teaspoon salt
1/4 teaspoon nutmeg
1/2 cup light cream 

Use a mixer to beat the butter, sugar and egg until mixture is light and airy.

Mix flour, baking powder, salt and nutmeg in a separate bowl.

Reduce the speed of the mixer and add the flour mixture and cream alternately until it forms a uniform mass.

Grease the pan with a little butter and transfer  the cake mix into the pan. Level with a spatula.

Arrange the sliced plums into the mixture in your favourite geometric form.

Bake for 35-40 minutes.


10 תגובות:

  1. וואו! עוגה פשוט יפיפיה ונשמעת כ"כ (!) טעימה. אהבתי מאוד את שילוב הטעמים.

    השבמחק
  2. היא באמת מדהימה! כמוך, מוכשרת!

    השבמחק
  3. וואו . איזו עוגה נהדרת. בהזדמנות הראשונה שנופלים לידיי שזיפים - היא קורית גם פה

    השבמחק
  4. פשוט יפה יפה !
    מה הגודל של כוס המדידה שלך?

    השבמחק
  5. הכנתי לקפה של אחה"צ ליום שישי...
    עוגה מפתיעה שאין לתאר! טעימה טעימה, נימוחה, מרשימה, ופשוטה כל כך להכנה.
    חוסלה וזכתה לשבחים.
    אין ספק שאכין שוב, לפני שייגמרו השזיפים...
    את נהדרת, המון הצלחה ושנה טובה

    השבמחק
    תשובות
    1. כל כך נהדר לשמוע!
      תודה ששיתפת אותי

      מחק
  6. טוב, זו הבסט לוקינג עוגת שזיפים שראיתי מימי, למי בכלל אכפת מה הטעם שלה.
    שנית, סמסי לי כששוב תהיה (איפה בכלל יש שזיפים עכשיו???) כי זה הפרי האהוב עלי בתוך עוגה.

    השבמחק