יום ראשון, 25 במאי 2014

קציצות אפויות עם קייל ותרד

אחד החסרונות בעבודה מהבית, הוא שיחד עם זה שבחרת באפשרות הזאת גם כדי להעניק לילדייך, ארוחת צהריים חמה ואוהבת יום יום, את אשכרה צריכה להכין את הארוחה הזאת. יום יום.

החסרון הזה מרים את ראשו במיוחד בימים בהם את מוצפת עבודה או סתם מאמצת מחלה מהזן הגבולי - זה שמשאיר אותך מתפקדת ברמה שלא דורשת גיוס כוחות עזר אבל עדיין נטולת חשק לעשות משהו פרודוקטיבי.
כמובן שאז, לבאסתך הרבה, את מגלה שהשאריות במקרר מספיקות, במקרה הטוב, להאכיל חצי ילד שבע אחד.

ויותר מזה, במקרר יש הר של פרודוקטים שנאספו בשוק האיכרים השכן (כולל התרגשות גדולה על כך שיש לנו סוף סוף שוק איכרים שכן) וננטשו לטובת קריאת ספרי הפנטזיה של בן ה-9 במיטה.

אז קציצות.

אפויות, כי למי יש כח לטגן. ומלאות ירוקים, כי מה שהם לא יודעים, לא יזיק להם. ומתובלות היטב, כדי שאפשר יהיה למכור אותן על תקן קבב.


קציצות אפויות עם קייל ותרד

1/2 ק״ג בשר בקר טחון עם קצת שומן כבש
מעט שמן זית לטיגון
1 בצל גדול קצוץ
5-6 עלי קייל קצוצים
חופן יפה של עלי תרד מופרדים מהגבעולים וקצוצים
2 שיני שום גדולות קצוצות
1 ביצה
1/4 כוס פירורי לחם
1 כפית שטוחה חוויאג׳ למרק
1 כפית שטוחה נענע יבשה
מלח ופלפל

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

במחבת מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל, הקייל, התרד והשום עד שהבצל שקוף והעלים קמלו.

בקערה מערבבים את הבשר עם תערובת העלים ויתר החומרים ולשים היטב למסה אחידה ובהירה.

יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ואחידות ומסדרים בתבנית על נייר אפיה.

אופים כ-15 דקות עד שהקציצות שחומות יפה.


נערת הבית טוענת שאם נועצים בהן קיסם (שיפוד לעת מצוא), טעמן הופך נפלא ממש.
בסופו של דבר, הכל עניין של אריזה.
בכל מקרה הן טעימות.
ממש.


באסה שאין לי תאבון.

7 תגובות:

  1. וואו נראה טוב :)רק חבל שממש ממש קשה להשיג קייל באזור השרון...

    השבמחק
    תשובות
    1. באמת? לאחרונה אני מוצאת בסופר באופן שוטף (אם כי לא באיזור השרון)

      מחק
  2. נראה מאוד מאוד טעים! והתמונה הראשונה יפיפיה. וגם כל השאר בעצם... :)

    השבמחק