יום חמישי, 1 במאי 2014

עוגיות של חול לשבת

כי אפילו כשחם צריך משהו ליד התה.
יש כמה מאפים שהם חלק בלתי נפרד מתמונת הילדות שלי.  עוגות ועוגיות בעיקר. את העוגיות תמיד אפשר היה למצוא בקופסאות מתכת, בעלות מכסה שאי אפשר היה לפתוח בלי להעיר את אמא משנת הצהריים. בכל זאת ניסינו.




זה לא המתכון המקורי, אבל לפי התוצאה הסופית הוא ממש דומה.

עוגיות חול
200 גר׳ חמאה רכה
100 גר׳ אבקת סוכר
1 כוס שקדים טחונים
1/2 2 כוסות קמח
 1/2 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
קצת מלח
+ אבקת סוכר לפידור

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבלים את כל החומרים יחד במעבד מזון (אפשר גם במיקסר) עד שנוצר בצק אחיד.
מגלגלים מהבצק כדורים ומועכים/חורצים אותם עם מזלג.
אופים כ-15 דק׳ - חשוב לא לתת לעוגיות להזהיב, אלא להשאיר אותן צחות ולבנבנות.

אחרי שהעוגיות מתקררות, מפדרים אותן באבקת סוכר ומחכים לקרירות של הערב כדי להכין תה.



11 תגובות: