יום רביעי, 23 במאי 2018

סלט מלפפונים וענבים ליום קיץ חם

יש שיחות שנעוצות לי בראש, למרות שאין להן שום חשיבות מיוחדת.
כמו זאת על השיטות לשמירת טריותם של עלי חסה במקרר, שהתנהלה לפני כעשור במשרד העיצוב הקטן בו עבדתי. אני נזכרת באיש ההוא (שרק סיפרו עליו ובכלל לא היכרתי) שבכל שבוע היה מפרק ראש חסה לעלים, שוטף אותם, מייבש ועוטף אחד אחד בנייר מגבת רך, כמו היו תינוקות חסרי ישע. ואז אני מתבוננת בעלים הכמושים שמציצים אלי מתוך השקית של החסה הפרטית שלי וצוחקת על עצמי לרגע.



צוחקת על כך שלרגע חשבתי שמשהו כמו עיטוף עלי חסה בודדים על בסיס קבוע, הוא משהו שאני מסוגלת להתחייב אליו. אני הרי בקושי מצליחה להתחייב לשגרת טיפוח עור הפנים (היוש חבילות בדואר של מיני מרקחות שאני לא יודעת מה עושים איתן - מצפים לכן כאן!).

ועל האפשרות שפעילות סזיפית מהסוג הנ״ל בכלל יכולה להכנס לשגרה של  אנשים פרומים כמוני (וגם בכלל אני ותינוקות כבר סיימנו).

מצד שני, במיוחד בימים חמים, יש לי קרייב מטורף לעלים פריכים ורעננים, לירוקים עסיסיים ולביסים חמוצים-מתוקים שמתפוצצים בפה בקרירות של קוביית קרח המחליקה על העור.



ואז אני פותחת את דלת המקרר וליבי צונח. כי ארגז הירקות הגיע כבר לפני שבוע (והלוק של דרי המקרר מהזן העלי בהתאם), כי השוק רחוק, כי חם לי מדי לצעוד למכולת המקומית, כי מי יכולה להיות משהו חוץ מעצלנית במזג האוויר הזה?

אבל מלפפונים תמיד יש ומעכשיו עד דצמבר, גם ענבים, ונענע אפשר לגדל בעציץ (זה תקף לכל האנשים שאינם אני ולא מתים להם כל העציצים על בסיס קבוע). ככה, בקלילות, נולד לו הסלט הזה, שהוא כל מה שאני רוצה לאכול ביום קיץ חם ולנצח! ולוקח פחות מ-10 דקות להכין אותו!

סלט מלפפונים וענבים

צריך:
2 מלפפונים בינוניים פלוס וסופר טריים
2 חופני ענבים חצויים (ירוקים, סגולים או מה שטעים)
עלי נענע משני גבעולים, מופרדים ושטופים
לימון שלם מפולט לפלחים (כלומר ללא הקליפה החיצונית וללא הציפה הפנימית) + המיץ שנותר ב׳גוף׳ הלימון
כף שמן זית
2 כפיות דבש
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

מכינים:
בעזרת קולפן פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות לאורך ומשרים במי קרח ל-5-10 דקות.
מגלגלים כל פרוסת מלפפון לגליל הדוק יחסית (נגיד סביב האצבע) ונזהרים לא לשבור אותן. האמת שזה ממש לא חובה, אבל זה נותן למלפפונים צורה עגלגלה וחמודה.
מערבבים יחד את כל המרכיבים בקערה, מזלפים מעל שמן זית, דבש ואת מיץ הלימון (פשוט תסחטו את מה שנשאר מעל), מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים.

זה כל כך טעים!


3 תגובות:

  1. וואו כמה יפה את כותבת ומצלמת. והסלט נראה ונשמע נפלא!

    השבמחק
  2. נראה נהדר ומתאים בדיוק גם לקרייבינגס הקרירים שלי,
    ינוסה ממש ממש בקרוב :)

    השבמחק