יום שלישי, 19 באפריל 2016

אתגר הצבע של נספרסו - קצפיות שוקולד עם קשיו ושקדים מקורמלים

החיים הם לפעמים כן שחור ולבן.
כן.

גם אם ינסו לשכנע אתכם בעניין האפורים.

האיש שלי, בן זוגי מזה נצח נצחים, למשל, אוהב טעמים חזקים.
מר, חריף, לימון כבוש, קפה.



אני.
לי מתאים עדין.
חמצמץ, מתוק, שוקולד, תה.

אבל אוהבת אותו ואוהבת ריח של קפה.

אז כשנספרסו הזמינו אותי, יחד עם עוד 5 בלוגריות מהממות, לבחור כל אחת את האיניסיה שלה, לכבוד השקת קולקציית צבעי אביב-קיץ החדשה , אמרתי ״כן!״, ״בטח״, ״שחורה!״

נכון, יש עכשיו כתומה, צהובה וירוקה. אבל הרי החלטתי כרגע שהחיים הם בשחור ולבן.
וגם, שחורה הכי מתאימה לי לארון (הבגדים כמובן).
וגם, יהיה לי איש שמח וריח של קפה.

ומכונת קפה, קומפקטית וחתיכית במטבח.


פתאום זה נשמע לי כמו חלום רטוב של איזשהו גבר שלא התחתנתי איתו: קטנה, מהממת, לא תופסת מקום בבית ומכינה קפה מעולה.
אופס.

לפחות אני מכינה עוגיות.


כי בכל זאת, צריך משהו קטן ליד הקפה, ואת המכונה אי אפשר לאכול.



קצפיות שוקולד עם קשיו ושקדים מקורמלים - נטולות גלוטן, נטולות לקטוז ואחלה כשרות לפסח.
ממכרות בטירוף ומעולות לבעיית ׳חלבונים בודדים במקרר׳ הידועה.



קצפיות שוקולד עם קשיו ושקדים מקורמלים 

גם אם תחלקו את כמות המצרכים בשניים, תצא לכם כמות עוגיות חביבה למדי.

מרכיבים

4 חלבונים
1 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
300 גר׳ שוקולד מריר, לפחות 60% מוצקי קקאו

3 כפות אגוזי קשיו
2 כפות שקדים מולבנים (שבבים או חצויים)
4 כפות סוכר
מעט מלח גס

הכנה


במחבת קטנה מניחים יחד את הקשיו, שקדים, סוכר ומלח. על להבה בינונית, ממיסים את הסוכר תוך כדי בחישה, וממשיכים לבחוש עד שהסוכר מקבל גוון זהוב מאד.
מעבירים לצינון על גבי נייר אפיה וקוצצים גס.

מחממים תנור ל-120 מעלות.

במיקסר בעל וו הקצפה, מקציפים את החלבונים על מהירות גבוהה, עד שמתחילים לתפוח. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מלח, לימון ותמצית וניל. מקציפים כ-7-8 דקות, עד שהקצף נוקשה מאד.

ממיסים את השוקולד במיקרו, בכלי חסין חום.

מוסיפים את השוקולד לחלבונים המוקצפים ומקפלים בעדינות, עד שהתערובת אחידה.

מעבירים לשק זילוף בעל פתח עגול רחב, ומזלפים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה, עיגולים בקוטר של כ-5 ס״מ במרווחים שווים.

מפזרים מעל כל קצפית מעט מתערובת הקשיו והשקדים ומעבירים לתנור לכשעה וחצי.
אופים עד שהקצפיות נפרדות בקלות מנייר האפיה.





וכאן תוכלו לראות איזה צבעים בחרו הבלוגריות האחרות לאיניסיה שלהן:

קפה ויפה
ביקיט

19 תגובות:

  1. התמונות מדהימות, כ"כ ברור למה בחרת בשחור על שחור, זה נראה פשוט מהמם! (וגם הקצפיות נהדרות :-) )
    חג שמח!!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי - כיף לחלוק איתך פרוייקט :)

      מחק
  2. שחור הוא השחור החדש?
    לא יכולתי להתאפק. ובתור נסיינית מספר אחת, העוגיות מהממות, כרגיל החסרון- נגמרות מהר מדי.
    חג שמח!

    השבמחק
  3. כל כךךךךךךךךךך יפה!!!

    השבמחק
  4. ואוו ואוו ואוו התמונות ממש מדהימות, את פשוט מעוררת השראה

    השבמחק
  5. האם יתכן שאופים שעה וחצי?

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן יתכן - מייבשים כמו מרנג

      מחק
  6. פוסט מדהים ביופיו!
    הכנתי לסופש, יצאו מאוד טעימות אך שונות משלך.
    המרנג היה נוזלי מידי לזילוף, אז הנחתי עיגולי מרנג בעזרת כף. העוגיות עצמן יצאו סדוקות בחלק העליון ושטוחות מאוד.
    יש לך מושג מה יכול לגרום לכך?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      נשמע כמו הקצפת יתר - המרנג נשבר.

      מחק
  7. ואו הקצפיות האלו יצאו לי ממש תגלית חדשה למקרונים הכי טעימים שטעמתי..
    בתור אחת שלא הכי אוהבת את הטעם הביצותי של המקרונים, הכנתי את המתכון הזה ובאמצע האפיה אחרי שעה בערך שמתי לב שנוצרה קצת רגל למטה בקצפיות והם יצאו חלקות ועם קראסט קשה מלמעלה, הוצאתי אותם מהתנור והם היו בול כמו מקרונים רכים מבפנים קשים מבחוץ וטעימים ושוקולדיים בטירוף !!
    זה המקרונים שלי מהיום , תודה!!!!

    השבמחק
  8. סליחה הוצאתי אחרי חצי שעה מהתנור.. וחיכיתי שיתקרר, תודה על המתכון הפשוט והקל

    השבמחק
  9. איך המתכון מתנהג עם שוקולד לבן? :)
    מומלץ להפחית את כמות הסוכר?

    השבמחק