אף פעם אי אפשר היה להאשים אותי בחוש סטייל ספונטני.
כלומר, אני בהחלט אוחזת בטעם בסיסי סביר ביותר.
אבל לא תוכלו לספור אותי עם אלו שניחנו בשיק משובח מלידה, ויכולת אוצרות מרשימה במתחם חייהן הפרטי.
אצלי תמיד ינצחו המונחים הבאים: פרקטי, מתגהץ בקלות (עדיף מתיישר מעצמו לבד בעזרת אנרגיות קוסמיות כלשהן), לא יקר בכלל ו-אולי נלך לאכול משהו במקום?
מה זה סטייל בעצם? זו היכולת ליצור עולם מפעים, מרגש, משמח או מעורר השראה בעזרת פריטים ושילובים מומצאים כלשהם.
התובנה לגבי יכולת ההמצאה והממציאנות של בני האדם, מעסיקה אותי הרבה לאחרונה.
היא מביאה לחיי הרבה חיוכים, לא מעט תסכול, תימהון וגם שיחרור מתפיסות וחפצים מיותרים.
אז אמנם טרם (וכנראה שלעולם לא) עברתי לחיות במצפה טבעוני בגליל, אבל אני מלמדת את עצמי להנות מהדברים הפשוטים והחשובים באמת (במקום ליבב על כך שאין לי שטיח בסלון... טוב, אולי קצת).
וגם מתקדמת יפה בהגשמת רשימות שפורסמו כאן בעבר (הקעקוע הרלבנטי נמצא באינסטגרם לכל המעוניין).
תחת אותה אידאולוגיה, אני שולחת אתכם להתענג מטארט פשוט ועונתי. משמשים מתקתקים, על גבינת עיזים עזת טעם.
יין מבעבע כלשהו, מרפסת ואתם מסודרים.
כ-10 משמשים מגולענים ופרוסים לפרוסות בעובי 3-4 מ״מ.
400 גר׳ גבינת בושה
סוכר חום לפיזור
פלפל שחור
ביצה טרופה להברשה
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
חותכים את בצק העלים למרובעים באורך של כ-12-15 ס״מ. לאחר מכן, בכל ריבוע, יוצרים בעזרת סכין, מסגרת חתוכה חלקית (לא עד סוף עובי דף הבצק) במרחק של כ-1 ס״מ משולי ריבוע הבצק.
פורסים את גבינת הבושה לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ, ומניחים פרוסת גבינה במרכז כל ריבוע.
מסדרים פרוסות משמשים מעל הגבינה, מפזרים מעט סוכר ובוזקים פלפל שחור.
מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
אופים כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב והמשמשים צלויים ומקורמלים.
כלומר, אני בהחלט אוחזת בטעם בסיסי סביר ביותר.
אבל לא תוכלו לספור אותי עם אלו שניחנו בשיק משובח מלידה, ויכולת אוצרות מרשימה במתחם חייהן הפרטי.
אצלי תמיד ינצחו המונחים הבאים: פרקטי, מתגהץ בקלות (עדיף מתיישר מעצמו לבד בעזרת אנרגיות קוסמיות כלשהן), לא יקר בכלל ו-אולי נלך לאכול משהו במקום?
מה זה סטייל בעצם? זו היכולת ליצור עולם מפעים, מרגש, משמח או מעורר השראה בעזרת פריטים ושילובים מומצאים כלשהם.
התובנה לגבי יכולת ההמצאה והממציאנות של בני האדם, מעסיקה אותי הרבה לאחרונה.
היא מביאה לחיי הרבה חיוכים, לא מעט תסכול, תימהון וגם שיחרור מתפיסות וחפצים מיותרים.
אז אמנם טרם (וכנראה שלעולם לא) עברתי לחיות במצפה טבעוני בגליל, אבל אני מלמדת את עצמי להנות מהדברים הפשוטים והחשובים באמת (במקום ליבב על כך שאין לי שטיח בסלון... טוב, אולי קצת).
וגם מתקדמת יפה בהגשמת רשימות שפורסמו כאן בעבר (הקעקוע הרלבנטי נמצא באינסטגרם לכל המעוניין).
תחת אותה אידאולוגיה, אני שולחת אתכם להתענג מטארט פשוט ועונתי. משמשים מתקתקים, על גבינת עיזים עזת טעם.
יין מבעבע כלשהו, מרפסת ואתם מסודרים.
טארט של גבינת עיזים ומשמשים
6 מנותמצרכים
300 גר׳ בצק עליםכ-10 משמשים מגולענים ופרוסים לפרוסות בעובי 3-4 מ״מ.
400 גר׳ גבינת בושה
סוכר חום לפיזור
פלפל שחור
ביצה טרופה להברשה
חותכים את בצק העלים למרובעים באורך של כ-12-15 ס״מ. לאחר מכן, בכל ריבוע, יוצרים בעזרת סכין, מסגרת חתוכה חלקית (לא עד סוף עובי דף הבצק) במרחק של כ-1 ס״מ משולי ריבוע הבצק.
פורסים את גבינת הבושה לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ, ומניחים פרוסת גבינה במרכז כל ריבוע.
מסדרים פרוסות משמשים מעל הגבינה, מפזרים מעט סוכר ובוזקים פלפל שחור.
מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
אופים כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב והמשמשים צלויים ומקורמלים.
טוב. אני הולכת להכין את זה. זה ניראה כל כך פשוט ואכן מהמם. אוכל עם חלון פתוח בלית ברירה באין מרפסת.
השבמחקחלון פתוח זו אחלה ברירת מחדל :)
השבמחקנראה נהדר ! מה מומלץ במקום משמשים לכשתגמר העונה הקצרה אבל עדיין רוצה להנות מהשילוב של הפרי עם הגבינה ?
השבמחקיש הרבה אפשרויות - נקטרינות, אפרסקים, שזיפים, תאנים בקרוב.
מחקאם ככה מצלמת מי שלא ניחנה בשיק משובח מלידה, מעניין איך היו נראים הצילומים של מי שכן :-) .
השבמחקמה יהיה עם הצילומים המושלמים שלך? :)
השבמחקגם אני שואלת... :)
מחקאם רק היה לי בצק עלים כרגע...
השבמחק