יום שני, 3 באוגוסט 2015

קשרים של גבינה / לחמניות גבינה


שוב פעם הקיץ הזה.
יש משהו בחום המכביד והמיוזע שמעיר בכל פעם גלים עכורים.
והבלוג משתתק לי קצת.
כי קשה לעלוץ במטבח כשבחוץ משתוללות הרוחות הרעות.

האמת היא שתכננתי פוסט מלא תקווה. כזו שהתחילה לפעם בי אחרי שבכור הבית השתתף בקייטנה הדו-לאומית בנוה שלום. הנאיבית שהיתה בי כשהייתי בת 17, התעוררה ופיזזה סביב, מאמינה לרגע שמצאה את הדרך לשלום אזורי שכולו בני 10 שמשחקים כדורגל יחד.

והכנתי בצק לפטאייר של דו-קיום, עם תרד בלאדי וגבינות מהמושב.

ואז לא רציתי.
לא להכין ולא לכתוב.

כי הרגשתי שוב איך נפרמים לי החוטים. או אולי בכלל נתלשים ביד גסה.



והתבוננתי בבצק והוא התבונן בי.
פטאייר הוא לא רצה להיות.
אז התעטפנו יחד בגבינות, וקשרנו קשרים של לחמניות קינמון ומה שיצא יצא.
פשרה טריטוריאלית שכזו.



בצק שרצה להיות פטאייר

(לדי הרבה לחמניות)

1 ק״ג קמח
1 כפית סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים
100 גר׳ חמאה רכה
600 מ״ל מים פושרים
1 כפית מלח

למילוי:
500 גר׳ גבינות מגורדות
רצוי עזות טעם יחסית כמו קשקבל, פרמג׳ן, פקורינו וכו׳
אפשר פשוט לאסוף את כל הזנבות מהמקרר

1 ביצה טרופה

מערבבים יחד את חומרי הבצק היבשים מלבד המלח. מוסיפים בהדרגה את המים והחמאה ולשים מס׳ דקות. מוסיפים את המלח ולשים יחד עוד כ-10 דקות.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח לפחות שעה - עד שמכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-3 מ״מ. מפזרים על הבצק את תערובת הגבינות. בשלב זה אפשר ליצור לחמניות קשר - הסבר מצולם כאן, או לגלגל ולחתוך שושנים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מניחים ללחמניות לתפוח תפיחה נוספת של כ-20-30 דקות, עד שהתנור מתחמם.

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים כ-25 דק׳ או עד שהלחמניות זהובות היטב.

למתנחמים - הן טעימות גם עם ריבה.

 אני נשארת כאן בינתיים, הגבינות באווירת הבלקן והקשרים הם משבדיה.
אני יודעת שלפעמים הפוסטים שנראים לי עטופי כבדות, נקראים אחרת. קליל יותר. אולי זה טוב. לרוב זה טוב.
מי שקורא בין השורות יודע איך אני מרגישה עכשיו באמת.
יודע שאני מנסה להתנחם בלחמניות.


10 תגובות:

  1. חייבת לנסות. נראה פשוט מעעעעעעולה.

    השבמחק
  2. היי, זה ממש יפה (כולל הכתיבה!). הפוסט שמרים הזה גרם לי שוב לשוטט פה בבלוג ועשה לי חשק לעוגת שמרים שוקולד פרחים שלך, יש לך אולי מתכון לבצק שמרים טוב ללא חמאה וחלב? או דרך טובה להמיר אותן? (מבלי להשתמש במרגרינה..) אם כן, אני אשמח! תודה, יערה

    השבמחק
    תשובות
    1. בגלל חיבתי העזה לחמאה, אין לי נסיון עם מתכון כזה. אבל חיפוש מהיר ברשת מעלה לא מעט תוצאות.

      מחק
  3. ואם כבר אז אני גם אוסיף - המתכון הזה לא מופיע באינדקס מתכונים, שתדעי :) יערה

    השבמחק
  4. את מדהימה
    שני הצילומים הראשונים גרמו לי להתעלף מיופי....
    וגם השאר
    וחוצמזה מתה לאכול את זה

    השבמחק
    תשובות
    1. את בעצמך!
      שומרת לך הזמנה לסיבוב הבא.

      מחק
  5. אני מאוד מזדהה בניסיון להתנחם מהמצב, וספציפית בנושאים שנגעת בהם, באפייה. אצלי זה בדרך כלל מערב גם הרבה סוכר ושוקולד :) הפשרה הטריטוריאלית אולי לא תגיע מהכדורגל, אבל זו התחלה לא רעה ומנחם גם לדעת שיש עוד אנשים ששולחים את ילדיהם לקייטנות דו קיום בנווה שלום.

    השבמחק
    תשובות
    1. אין כמו סוכר וקמח לבן לניחומים, אף חובב עדשים מונבטים לא ישכנע אותי אחרת.
      ואותי העציב לגלות כמה אנשים מגיבים ממש רע לאופציה של קיטנה כזו...

      מחק