יום שבת, 22 באוגוסט 2015

בראוניז מרשמלו שחיתותיים


עציצים גוועים זה סימן מעולה לסוף הקיץ.
אני יודעת שסימני סתיו אמיתיים נראה כאן רק בנובמבר, אבל למה להיתפס לקטנות?

אני מריחה אותו כבר. את הסוף. של הקיץ.
הילדים מותשים מרוב חופש שהם לא באמת יודעים מה לעשות בו, הילקוטים מכובסים לקראת הפירות שימעכו בהם בשנה הקרובה ואני מפרגנת לנופשים במתכון שחיתותי אחד שהילדים האישיים שלי התעלפו עליו.

בראוניז עם מרשמלו ושטרויזל שקדים מלוח.
הורס.

כזה שיקפיץ לרגע את רמת הסוכר בדם ויעלה חיוך גם על פניהם של העייפים בהורים.

אם אתם עדיין בקטע, לכו על אפייה משותפת.
באופן אישי, בשלב זה בחיי, אני מעדיפה להפוך את המטבח למקדש הזן הפרטי שלי ולאסור כניסת ילדים וכלבים.

אבל האמת היא, שאין לי סיכוי נגדם.


בראוניז מרשמלו ושטרויזל


לבראוניז:
100 גר׳ שוקולד מריר
1 כף קקאו
200 גר׳ חמאה
4 ביצים
3/4 1 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
מעט מלח
1/2 1 כוס קמח תופח

לשטרויזל:
100 גר׳ שקדים טחונים
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
100 גר׳ חמאה קרה
1/2 כפית מלח גס

2 כוסות מרשמלו קטנטנים או מרשמלו לבן רגיל חתוך לקוביות.


הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את השטרויזל: מכניסים את כל המרכיבים יחד למעבד מזון בעל להב מתכת, מעבדים בפולסים עד שהתערובת מקבלת מרקם חולי.
מהדקים את התערובת על גבי תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-10-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.

מכינים את הבראוניז: בקערה חסינת חום, ממיסים יחד (במיקרו) את השוקולד, החמאה והקקאו ומערבבים היטב.
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את תמצית הוניל, הקמח והמלח וממשיכים להקציף עוד מעט עד שהחומרים מתאחדים.
מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים יחד.
מעבירים את המסה לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור כשהיא עדיין רוטטת מאד.

בעזרת הידיים, מפוררים את בצק השטרויזל האפוי לפרורים דקים יחסית.

מפזרים על בסיס הבראוניז את המרשמלו ומעליו את פירורי השטרויזל. מחזירים שוב לתנור לעוד כ-10 דקות (רצוי להשגיח בשלב הזה) - עד שהמרשמלו רך מאד ומתחיל להזהיב במקומות שהוא מציץ מתחת לשטרויזל.

מצננים וחותכים.

נתראה אחרי המבול.
או שהרבה לפני.


15 תגובות:

  1. נראה פשוט מעולה...חייבת לנסות

    השבמחק
  2. נראה נפלא! הצילומים מהממים ♥

    השבמחק
  3. מוסיפה לרשימת הקניות מרשמלו..

    השבמחק
  4. נראה מדהים!
    והצילומים כרגיל שובי לב...
    תחזיקי מעמד בקייטנת אמא, אוטוטו :)

    השבמחק
  5. אוףףף, כמה חמאה וביצים יש בזה :)

    השבמחק
  6. כמה טעים :)
    מה גודל התבנית?

    השבמחק
    תשובות
    1. תבנית מלבנית של 30 ס״מ פלוס מינוס, לא חייב להיות סופר מדוייק.

      מחק
  7. הרגת אותי, אני עדיין לפני ארוחת צהריים!!!

    השבמחק