יום שלישי, 16 ביוני 2015

שמרים #4: פרח שמרים ושוקולד

כשאת אופה את אותה עוגה פעמיים ברצף בטווח של יומיים, את יודעת שעלית על משהו.

או שהילדים שלך צרכו כמות לא מבוקרת של סוכר מאז סוף השבוע, בעזרתך האדיבה.

אבל האמת היא, שכמו אמא מכורה טובה, המחמאות שלהם הן אלו שהכי חשובות.



אף שף גדול או אמן ענק לא יגרום ללב שלי לנתר באוויר, כמו שהוא קופץ כשהגדול (זה שאוטוטו יחשוב שאני הבושה הכי גדולה בחייו) עומד מאחורי ואומר במבט רציני, ״אמא, זה ממש יפה״. או כשהאמצעית מנסה לשדוד את מדפי הכלים שלי, בשביל להעמיד סט צילום פרטי משלה (אין מצב, אין).



הקטן פשוט מחסל מהצלחת וזועק ״עוד שוקולד״! ילד פשוט הילד הזה.



ואני מבינה שאפשר להחליף שעות של טיפול פסיכולוגי, במחמאות של ילדים וקיצוץ שוקולד.




אז נמצאה העוגה המושלמת. יפיפה, שמרים, שוקולד, לא נדבקת לתבנית, שמרים, שוקולד, קלה לביצוע, שמרים ושוקולד.


כבר אמרתי שמרים ושוקולד? בצורת פרח? אמרתי שהיא בצורת פרח?



מי שעדיין מודאג מהקונספט של שמרים, מוזמן לסור לקבלה.


פרח שמרים ושוקולד הורס

מתאים לתבנית 24.

את המתכון לבצק הפעם, שאלתי מהבלוג מתוקים שלי של חן שוקרון, שאין על המתכונים שלה.

3.5 כוסות קמח
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
100 גר׳ חמאה רכה
כוס ורבע חלב שהורתח וצונן לטמפ׳ פושרת.

למילוי:
100 גר׳ שוקולד מריר קצוץ דק
50 גר׳ חמאה מומסת
קקאו משובח לפיזור
סוכר לפיזור

בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים בהדרגה את החמאה והחלב הפושר ולבסוף את המלח. לשים יחד כ-5 דקות עד שהבצק אחיד ורך.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעמידים לתפיחה של כשעתיים (מקום חמים בחורף, עכשיו סתם כך).

מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים בעזרת מערוך לעובי של כ-2 מילימטר. בעזרת חותכן או כוס, קורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס״מ.

מפזרים על העיגולים בסדר הבא: מעט חמאה מומסת, סוכר, קקאו וקמצוץ שוקולד קצוץ.

מקפלים כל עיגול לחצי ואז מצמידים את שני הקצוות למעין טורטליני פתוח.

מסדרים בתבנית מעגלים מעגלים.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מניחים לעוד תפיחה קצרה של כ-20-30 דקות.

אופים כ-25 דק׳, עד שהעוגה זהובה בהחלט.

מתחילים להכין את הבצק לסיבוב השני....


20 comments:

  1. הי! אני רואה בהקלה שאין בזה ביצים, וחייבת לשאול את שאלת הקרציה התורנית: מה הסיכוי להחליף את החלב במשהו אחר? יש רעיונות? נשמע לי מסוכן.. (לא שיש איזה סיכוי שאכין את זה, עכשיו כשאני חושבת עלזה עוד שניה..) אבל אולי בשביל קרציות פחות עצלניות ממני..

    השבמחק
    תשובות
    1. נראה לי שמים פושרים או מיץ תפוזים ושמן קוקוס יתנו מענה ליצר הטבעונות שלך.
      לא ניסינו.

      מחק
    2. גם כל חלב צמחי (קוקוס, סויה, שקדים וכו') יעשו את העבודה :)

      מחק
  2. נראה מושלם!!! יש מצב להחליף את החמאה במשהו קצת יותר בריא כמו שמן קוקוס/שומשום? אם כן אשמח להכוונה בכמויות. תודה :)

    השבמחק
  3. שמן קוקוס צריך להיות 80% מכמות החמאה= 80 גר' שמן אמור לעשות את העבודה.

    השבמחק
  4. ואווו כמה בא לי!
    פשוט מהממת

    השבמחק
  5. אחרי שעה של קיפולים מתישים הייתי גאה בתוצאה.
    מדהים. אין מילים, לא נשאר פירור תוך דקות.

    השבמחק
  6. הכנתי בסוף השבוע האחרון 3 עוגות כאלה לשני אירועים שונים, השתפרתי פלאים בטכניקת הקיפול וקצרתי מחמאות בלי סוף. כמו שמישהו אמר "איזו עוגה - גם יפה וגם אופה".
    כדי להפוך לפרווה החלפתי את החלב בחלב סויה ואת החמאה בסילאן.
    תודה!

    השבמחק
  7. יש אפשרות למילוי אחר, נוטלה למשל או שוקולד לבן עם... משהו?
    והאם אפשר להכין גם בלישה ידנית, לחסרי המיקסר?
    ותודה, נראה יפהפה.

    השבמחק
    תשובות
    1. כן לשתי השאלות :)
      העוגה הזו תקבל באהבה כל מלית.

      מחק
  8. חוזרת לעדכן:

    מה שמשך אותי למתכון הזה היא הצורה המיוחדת (סחתיין!). כמו שחששתי, יצירת הצורות היא אכן המון המון עבודה, אבל התוצאה מאוד מרשימה. וגם אם מתייאשים והולכים על צורת עוגת שמרים רגילה, העוגה פשוט יוצאת נפלאה. בצק מאוד עשיר, לח בדיוק במידה, מעולה. האמת שנשאר לי עודף מהבצק, ולכן עשיתי ממנו עוגונת קטנה יותר שנשארה בבית - וטוב שכך, כי העוגה המקורית חוסלה תוך שניות, והמארחת אפילו הודיעה "מהיום את לא מגיעה לפה בלי העוגה הזו"...

    שינויים: עשיתי את הפרח חצי-חצי, בשני מילויים שונים - צד אחד נוטלה (עם "ויש" חמאה) וצד שני שבו הוספתי כף גרנד מרנייה לחמאה, ועליה שוקולד לבן. ללא ספק, השוקולד הלבן הלך יותר טוב אצלנו בבית. את העוגה הנוספת עשיתי בשילוב אותה חמאה-ליקר עם ריבת חלב, מעט אבקת קפה נמס ושאריות שבבי השוקולד הלבן. גם מוצלח מאוד (שוב, יותר מהנוטלה).

    המון תודה על המתכון. אני חוששת מעוגות שמרים, אבל זו בהחלט מצדיקה בגדול את ההשקעה.

    השבמחק
  9. עוגה מדהימה, אוהבת את הבלוג שלך

    השבמחק
  10. היי!
    האם אפשר להכין עם מילוי קינמון וסוכר חום?

    השבמחק