אין כמו טחינה.
הראשונה שלי נטפה בטח מאיזו פיתה עמוסת פלאפלים מדוכן מיתולוגי בפאתי פתח תקוה.
השניה היתה ירוקת פטרוזיליה שאמא שלי קצצה בסבלנות.
מאז אנחנו חברות.
מלכת הטבעונות והטוענת לכתר על מלכות לבבו של האיש שחי לצידי (יחד עם חצילים שרופים, לימונים כבושים, איזה חריף טוב ואנוכי).
האמא של חלבה, חביבת הקהל וצעירי הבית.
לפני מספר שבועות קפצתי מדרגה בסולם הצילום/בלוגינג והרמתי פרוייקט מתכונים בריאים וקלילים למותג ׳בארכה׳.
הכנתי ממרחי טחינה בשלל צבעים, סלטים קלילים ואביביים (או קיציים, תלוי בטמפרטורה הפנימית שלכם), מאפים בריאים, חטיפי אנרגיה משובצי חלבה וגם מנות עיקריות טובלות בטחינה.
שמחה לשתף אתכם כאן בהצצה לתוצרים וגם במתכון - שם למטה.
הראשונה שלי נטפה בטח מאיזו פיתה עמוסת פלאפלים מדוכן מיתולוגי בפאתי פתח תקוה.
השניה היתה ירוקת פטרוזיליה שאמא שלי קצצה בסבלנות.
מאז אנחנו חברות.
מלכת הטבעונות והטוענת לכתר על מלכות לבבו של האיש שחי לצידי (יחד עם חצילים שרופים, לימונים כבושים, איזה חריף טוב ואנוכי).
האמא של חלבה, חביבת הקהל וצעירי הבית.
טחינה פסטו |
סלט שעועיות, צנונית וטחינה |
סלט רצועות מלפפונים, בצל סגול, טחינה וסומאק. |
מאפינס טחינה וגזר |
חטיף בריאות עם טחינה וחלבה
כ-20 יח׳
3 כוסות שיבולת שועל
½ כוס גרעיני דלעת
1 כוס אגוזי קשיו
1 כוס פיסטוקים
½ כוס חלבה חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס שומשום
2 כפות זרעי צ'יה (לא חובה)
¼ כוס חמוציות
½ כפית מלח
½ כוס סוכר חום
½ כפית קינמון
½ כוס טחינה
¼ כוס מייפל או דבש
50 גר' חמאה מומסת (אפשר גם שמן צמחי)
2 כפות מים
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.
בקערה נוספת מערבבים היטב את הטחינה, החמאה, המייפל והמים.
מוסיפים את הנוזלים לתערובת היבשה ומערבבים היטב, עד שכל התערובת רטובה ודביקה.
על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, משטחים את התערובת למלבן בעובי כ-½ 1 ס"מ.
אופים כ-20-30 דקות, עד שמזהיב.
מצננים לחלוטין וחותכים למלבנים בגודל הרצוי.
מהמם! איפה אפשר למצוא את שאר המתכונים של הצילומים בפוסט?
השבמחקתודה. כדאי לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק של בארכה - אמורים להתפרסם שם.
מחקיופי של פרויקט, הצילומים מהממים
השבמחקוחטיפי הבריאות נראים פשוט מעולהההה :)