יום שני, 10 בנובמבר 2014

בראוניז עם בריאות

(English recipe at the end ot the post)

המתכון הראשון שלי הוא הבראוניז של אמא שלי.
הן לא של אמא שלי כנראה, אלא אולי של שכנה כלשהי (שסיכוי סביר ששמה מצוין ליד המתכון במחברת המתכונים הכחולה ההיא שליוותה אותה ואותי בילדות), אבל בשבילי הן של אמא שלי.
במקור הן נאפו עם מרגרינה (מטעמי אופנה, לא מטעמי כשרות), אחר כך עם מחמאה ורק אחרי שנים רבות הן זכו לחזור למקורותיהן ולהיאפות שוב ושוב עם חמאה.


אצל אמא שלי היה להן תמיד קרום פריך למעלה, סדוק כמו אדמה שרוותה קצת גשם ואז התייבשה.
אצלי כבר לא.

לא כי עשיתי משהו אחרת, המתכון הוא בדיוק אותו מתכון.
מישהו הסביר לי פעם שזה קשור לטמפרטורה של הביצים, או של התנור, שכחתי.

לפעמים קרומים סדוקים פשוט נעלמים, ככה, בלי שצריך לחפור עמוק בנפש כדי להעלים אותם.

הבסיס למתכון הזה, הוא אותן בראוניז מפורסמות, אבל עם תוספת.
הילדים הסכימו ביניהם שהשדרוג הזה מעביר אותן מקטגוריית הממתקים לקטגוריית מאכלי הבריאות - מה אכפת לי לזרום איתם?










בראוניז עם בריאות
(מתאים לתבנית מלבנית בגודל 20x30 ס״מ)

לבסיס הבראוניז:
100 גר׳ שוקולד מריר (60% הוא המועדף עלי)
200 גר׳ חמאה
2 כפיות קקאו
4 ביצים
1/2 1 כוס סוכר
1/2 1 כוס קמח תופח
1/2 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח

לאקסטרה בריאות:
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כפית מלח גס
1 כף + כפית דבש
1 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס (מריר, ברור שמריר)

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

ממיסים יחד (הכי פשוט במיקרו) את השוקולד, החמאה והקקאו.

מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים לתערובת הביצים את הקמח, המלח ותמצית הוניל ומערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת השוקולד וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת היטב.

בקערה נפרדת, מערבבים יחד את מרכיבי הציפוי (אפשר לקרוא לזה ציפוי?), עד שהתערובת נהיית גושישית.

בתבנית מרופדת בנייר אפיה, משטחים את בלילת העוגה בעזרת מרית ומפזרים מעליה את ציפוי (טוב, נישאר עם ציפוי) הבריאות באופן אחיד.

אופים כ-30 דקות, עד שהעוגה יחסית יציבה, אך עדיין רוטטת מספיק כדי לרמז על פאדג׳יות עתידית.






מצוינת במיוחד אחרי מנוחה של כמה שעות במקרר.

Brownies with a Healthy Topping
(Suitable  for  a 20x30 cm baking pan)

For Brownie base:
100 grams of dark chocolate (60% is my favorite)
200 grams of butter
2 teaspoons cocoa powder
4 medium eggs
1 1/2 cup sugar
1 1/2 cup self-rising flour
1/2 teaspoon vanilla extract
Pinch of salt

For healthy Topping:
1 cup oats
1/2 teaspoon coarse salt
1 tablespoon + 1 teaspoon honey
1 cup sunflower seeds
1/2 cup chocolate chips (dark, of course)

Preparation:

Preheat oven to 180 ° C.

Melt together (the simplest way is in the microwave) the chocolate, butter and cocoa.

Beat together the eggs and sugar until the mixture is fluffy and pale.

Add the flower, salt and vanilla extract to the egg mixture and mix on low speed until the mixture is uniform. Add the chocolate mixture and continue to mix until it is well assimilated.

In a separate bowl, mix together the topping ingredients until you reach a lumpy texture.

Line your baking pan with baking paper, spread the cake batter with a spatula and sprinkle topping over it uniformly.

Bake for about 30 minutes, until the cake is relatively stable, but still vibrant enough to give a hint for future fudge.

7 תגובות: