יום חמישי, 5 ביוני 2014

עוגיות שוקולד ודובדבנים

כן. זה מתכון למבוגרים.

הוא מתחיל מאבא ושני ילדים שיצאו לסוף שבוע של קמפינג (מינוס אמא ופעוט אחד), וחזרו עמוסי חוויות, דובדבנים ועקיצות דבורים.

אני מאד אוהבת דובדבנים, אבל לא ממש הזדמן לי לאפות או לבשל איתם כי תמיד צר לי על קופסאות (לא זולות) שנגמרות מהר מדי. מעדיפה להתענג עליהם יחד עם יוגורט כבשים בארוחת בוקר שקטה שקטה, אחרי שכולם יצאו מהבית.

העוגיות האלו הן למיטבי לכת. לא כל כך בהכנה, יותר בטעמים ובמרקמים. שוקולד מריר מאד עם דובדבנים מתוקים-חמצמצים. פריכות של עוגיה עם רכות של פרי. התוצאה קצת אחרת, מעניינת, מענגת.
מתכון הבסיס לעוגיות הוא מהבלוג המעולה ביסים והוא מושלם לחלוטין בפני עצמו. אני אוהבת לאתגר מתכונים לפעמים.



זאת הגרסה שלי, שהיא אפילו נטולת גלוטן:

כוס דובדבנים
150 גר׳ שוקולד מריר (60-70%)- קצוץ או שוקולד צ׳יפס
15 גר׳ חמאה (קצת יותר מכף)
1 ביצה
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח שקדים
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט של מלח

מחממים תנור ל-180 מעלות

מגלענים וחותכים את הדובדבנים לרבעים

מקציפים את הביצה, והסוכר במיקסר כ-10 דקות עד לתערובת בהירה וסמיכה. מוסיפים את תמצית הוניל.

בינתיים, מוציאים כ-1/5 מכמות השוקולד הקצוץ לקערית וממיסים את שאר השוקולד הקצוץ עם החמאה. במיקרו או מעל לסיר עם מים רותחים. מצננים מעט.

מערבבים את קמח השקדים, אבקת האפיה והמלח.

בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד והביצים יחד. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לבלילה אחידה. מוסיפים את הדובדבנים ושאר השוקולד הקצוץ . אם הבלילה דלילה מאד, יש להמתין כמה דקות והיא תהפך למוצקה במהירות.

בעזרת שתי כפיות מסדרים כ-16 עוגיות במרווחים על התבנית.

אופים בתנור כ-8 דקות ומניחים לעוגיות להצטנן לחלוטין לפני שטועמים, אחרת הן מתפרקות.




שימרו אותן בקופסה אטומה במקרר.


3 תגובות:

  1. גם לי צר מעט על הדובדבנים, ואני באמת מעדיפה לאכול אותם ככה ולא לאפות אותם ולגזול מטריותם המושלמת!
    אחרוג ממנהגי ואנסה להכין אותן מהר ככל האפשר! מזל שהייתי מהמתעקשים באינסטה שתעלי את המתכון :))

    השבמחק