יום שני, 9 ביוני 2014

עוגת משמשים וקרם שקדים

Apricots and almond cream cake
(An English translation of the recipe can be found down below)

יש רגעים שנדמה לנו שאנחנו חייבים לצאת לחופשה בשבילם. סוג של שלוות נפש, מלווה בעירנות להנאות קטנות, שאנחנו מסגלים לעצמנו רק אם ארזנו חצי בית או שילמנו הון לא קטן, והרחקנו לאי שם. לאחרונה אני משתעשעת ברעיון של לממש את התחושות האלו בתוך היומיום הביתי שלנו כאן.


אחת שמכירה אותי היטב, מופתעת לגלות את מבחר הפירות שנאפים אצלי לתוך עוגות בזמן האחרון. גם אני מבינה שמתרחש משהו חריג, כשאני מתלהבת מקופסת משמשי בלאדי זעירים וסמוקי לחי שהאיש הביא לי מהשוק.

כשהמטבח אפוף ריחות סוכר ופרי (ואלכוהול, נו תפסתם אותי), וחברים מגיעים לארוחה ספונטנית על המרפסת, לרגע נדמה לי שכל זה היה יכול להתרחש באיזו תפאורה יוונית או איטלקית עם בריזה נהדרת.
ואז אני מבינה שזה ממש כאן, בקצות האצבעות, הרגע הזה שבו עוזבים קצת את הטרוף ומתמסרים לבקבוק בירה, סלטים צבעוניים ועוגה ממש טובה ומשוחררת מכל שאיפה רפרזנטטיבית.

עוגת משמשים וקרם שקדים

הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24״

כ-12-15 משמשים חצויים ומגולענים  - הכמות כאן מאד תלויה בגודל המשמשים. שלי היו קטנטנים אז נכנסו בעוגה בערך 20.
1 כף סוכר
חצי כוס יין לבן יבש

במחבת עם שוליים מניחים את המשמשים, הסוכר והיין ומצמצמים יחד עד שהנוזלים נעלמים והמשמשים רכים. מניחים להצטנן.

לקרם שקדים:
200 גר׳ חמאה רכה
200 גר׳ סוכר
4 ביצים
200 גר׳ שקדים טחונים
25 גר׳ קורנפלור

במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה מאד.

מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף עוד כמה דקות עד שהתערובת חלקה ויפה.

מוסיפים את השקדים והקורנפלור ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומצננים במקרר כשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

טומנים את חצאי המשמשים בתוך קרם השקדים ואופים כ-30 דק׳, עד שהעוגה שחומה ויציבה.

מגישים עם קצפת או קרם פרש.



עוצמים עיניים ומדמיינים שאתם באיטליה.

Apricots and almond cream cake

For 24" cake tin

Approximately 12-15 halved and pitted apricots - the quantity depends on the size used. Mine were very small so I used about 20.
1 Tablespoon sugar
½ cup dry white wine

Place the apricots, sugar and wine in a pan and cook until the liquid is reduced and the apricots are soft. Leave to cool.

Almond cream:
200 g soft butter
200 g of sugar
4 eggs
200 g ground almonds
25 g cornstarch

In a mixer bowl with a balloon whisk, whip together the butter and sugar until the mixture is very light and fluffy.

Add the eggs, one at a time, and continue beating for several minutes, until the mixture is smooth.

Add the almonds and cornstarch and stir until blended.

Pour the mixture into a greased cake tin and refrigerate for an hour.

Preheat the oven to 180 degrees celsius.

Place the halved apricots in the almond cream and bake for about 30 minutes, until the cake is brown and stable.

Serve with whipped cream or creme fraiche.



6 תגובות:

  1. נראה מעולה וגם ללא גלוטן, נכון?

    השבמחק
  2. המשמשים באלדי הם הכי טובים בעולם!
    פעם קניתי סלסלה והילדים חיסלו תוך 5 דקות.

    השבמחק
  3. מדהים! חייבת להכין מתישהו בדחיפות

    השבמחק