יום שני, 30 ביוני 2014

מיני פאי׳ס עם ריבה ושוקולד

(English translation down below)

כמו הרבה אימהות טיפוסיות, פיתחתי עם השנים מומחיות לשאריות.
בתאוריה, ביום ראשון אמור להיות צלי, ביום שני קציצות משאריות הבשר וביום שלישי הכל הופך למרק. או משהו דומה. בערך.

עומס ארועים בגזרה שלי (מגדר שב בצד רגע), בעת האחרונה, גורם לבית שלנו לתפקד חלק ניכר מהזמן על שאריות.
פנקייק משאריות יוגורט לארוחת ערב, קצת אורז מאתמול וקצת פירה מיום שישי לצהריים וזנבות של ירקות מתארגנים איכשהו לתבשיל מחמם לב. אז מה אם קיץ?

כשגיליתי את אוסף הריבות שצברתי במקרר, הבנתי שהגיע הזמן לעשות מעשה.


מיני פאי׳ס או פשטידות קטנות ומתוקות או Hand Pies בלעז, הן יופי של דבר. רגעים קטנים ומרוכזים של עונג חמוץ מתוק בתוך בצק. מצד אחד טארט מפנק, מצד שני ביס קטן ונטול יסורי מצפון.
אלה ממולאים בריבה ושוקולד צ׳יפס.
בעולם מושלם, בו הייתי פוקדת בוקר בוקר את השוק הסמוך לביתי, הם היו מתמלאים בפירות קיץ עסיסיים. אבל המקרר היום קצת ריק.





מיני פאי׳ס עם ריבה ושוקולד

לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
180 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
קמצוץ מלח
3 כפות מים קרים

במעבד מזון מעבדים את כל החומרים מלבד המים, עד שהתערובת מגיעה למרקם חולי. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד שהבצק מתאחד. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר לפחות חצי שעה.

למילוי:
1/2 כוס ריבה (אני השתמשתי בריבת פירות יער, אבל הבחירה היא שלכם)
חופן שוקולד צ׳יפס

מחממים תנור ל-180 מעלות

על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ״מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-5 ס״מ. מניחים על מחצית מהעיגולים כחצי כפית ריבה וכמה פתיתי שוקולד.
במרכז המחצית השניה מנקבים פתח בעזרת חותכן קטן או חורצים צורת צלב בעזרת סכין.
מכסים כל עיגול עם מילוי בעיגול מחורץ ומהדקים את הקצוות.

אופים כ-15 דק׳, עד שהמאפים זהובים היטב.

בסופו של דבר נשארו לי אותו מספר של צנצנות ריבה במקרר.

Jam and Chocolate Hand Pies

For the dough: 
2 1/2 cups all purpose flour 
180 g cold butter cut into cubes 
4 tablespoons powdered sugar 
1 egg 
Pinch of salt 
3 tablespoons cold water 

In a food processor, process all ingredients except  the water, until the mixture reaches a sandy texture. Add the water and process just until the dough is united. Wrap in plastic wrap and let it rest in the fridge for at least half an hour. 

For the filling: 
1/2 cup jam (I used mixed berry jam, but the choice is yours)
Handful of chocolate chips 

Preheat oven to 180 degrees celsius

On a floured surface, roll out the dough to about 3 mm thick and cut circles about 5 cm in diameter. Place half on the dough circles, half a teaspoon of jam and some chocolate chip. 
For the second half  of the dough circles, punch a tiny opening in the center with a small cutter or cut a cross shape with a knife. 
Cover each circle with filling with another circle and tighten the edges. 

Bake for about 15 minutes, until the pastry is golden.

9 תגובות:

  1. תגידי, אפשר אותך מההורים?! או מאופיר? או ממישו???

    השבמחק
  2. נראה מהמם! בשביל אלתור ממה שיש במקרר זה נראה מושלם!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, יצא לי יותר עוגיית סנדוויץ' מאשר פאי.
      במה יכול להיות שטעיתי?
      טלי

      מחק
    2. את יכולה לפרט יותר? הבעיה היתה בבצק? במילוי?

      מחק
  3. Thanks for sharing, nice post!

    Casanova là quán cafe đẹp được thiết kế hoàn toàn theo phong cách độc đáo của nước Ý, đây là quán những quán cafe yên tĩnh ở sài gòn không gian cổ điển đẹp hay cách thưởng thức cafe capuchino hay những quán cafe đẹp ở sài gòn với không gian tuyệt đẹp hay bạn có biết lợi ích cà phê đối với sức khỏe chưa quan cafe lam viec lý tưởng của freelancer hay quán cafe chụp ảnh đẹp hay đây là quán cafe con hẻm nhỏ hay đây là quán cafe học nhóm tphcm cực hợp có phòng riêng hay cafe cho tinh nhan hay đây là 1 trong quan cafe lang man o sai gon với đồ uống giá rẻ hay là điểm hẹn cà phê cuối tuần với Casanova Cafe hay meo giup be ngu ngon giúp bé ngủ ngon giấc hay nôi võng đa năng giúp bé ngủ ngon hay thắc mắc cách tẩy lông chân bằng cà chua thường xuyên hay không.

    השבמחק