יום רביעי, 7 במאי 2014

זמן של נקטרינות

יש שבריר של רגע שבו קורים דברים בדיוק כמו שאני רוצה שהם יקרו. הוא מופיע במרווחי זמן שאינם ידועים מראש, לפעמים מפתיע אותי ולפעמים מאכזב בהיעדרותו.







































על נקטרינות אני יכולה לסמוך.
אפילו שהטובות שבהן, גם הן מופיעות למה שנדמה כמו שניה קצרצרה.
בשבילי רק הכתומות.


גאלט נקטרינות בכל צורה שתבחרו
לבצק:
180 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
1 ביצה
מעט מלח
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות מים קרים

במעבד מזון מעבדים את כל המרכיבים למעט המים. כשהתערובת מגיעה למרקם פירורי, מוסיפים בהדרגה את המים עד שהיא מתגבשת לבצק אחיד. חשוב לא לעבד יותר מדי.
עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה לפחות.




למילוי:
כ-10 נקטרינות קטנות או 6 גדולות מגולענות וחתוכות.
2 כפות סוכר
כף נענע יבשה (אפשר גם טריה אם לא הספקתם לייבש עדיין)

מערבבים יחד את כל חומרי המילוי ומניחים בצד.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס״מ וזה הזמן לבחור את צורת הגאלט שלכם - בתבנית עגולה, מרובעת, מלבנית או חופשי לחלוטין מתבניות.
מניחים את המילוי במרכז הבצק ומקפלים סביב את השוליים (יש סיכוי סביר שאתם יכולים לעשות את זה יותר יפה ממני).

מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה ואופים כחצי שעה, עד שהבצק זהוב ויפה.



אחרי שהגאלט יוצא מהתנור תנו לו לנוח ולנוזלים שבו להירגע. מגישים חמים.


4 תגובות:

  1. היי טלי,
    א. מהמם.
    ב. אפשר שלא במעבד מזון (ידנית)?

    השבמחק
  2. הי,
    א. תודה :)
    ב. אפשר בהחלט גם ידנית - עשיתי ככה בצק פריך שנים

    השבמחק
  3. תפור על אופות עצלניות (אני!).
    תודה :)

    השבמחק
  4. ואו! מצבורי הנקטרינות שלי מצאו את ייעודן!

    השבמחק