יום חמישי, 15 במאי 2014

מרנג לימון כשמתגעגעים לפריז

אני מתגעגעת לפריז הרבה.
שם החיים יהיו מלאי שיק מדומיין, השיער שלי יהיה תמיד מושלם ולא אצא מהבית בלי מטפחת כרוכה סביב הצוואר ותיק תלוי על פרק היד.


בפעם האחרונה שנסענו לשם, במקום לשהות בבית מלון מעופש וטיפוסי לגודל התקציב שלנו, שכרנו דירה זעירה וחיננית. היה לנו מפתח לדלת הראשית, הנהנו לשלום לשכנים ולרגע העמדנו פנים שאנחנו שייכים. היה קסום.

לא אכלנו בפריז את מרנג הלימון המושלם, אבל זה לא מונע ממני לעצום עיניים עם כל ביס מתקתק-חמצמץ ולהיזכר בעיר הזאת, שהיא כל כך מדויקת.

את המתכון הפעם לקחתי מדיליה שגם אצלה הכל ממש מושלם ולה אני זוכרת חסד נעורים, אחרי שעשתה מהפך בעולם תפוחי האדמה שלי.

כל מה שנשאר זה לחלום בהקיץ על הנסיעה הבאה ולהתענג על רגעים קטנים של אושר במציאות שהיא כאן.

וטיפ קטן - לנסוע עם מרנג לימון כשהוא חם זו טעות פטאלית שעלולה לעלות לכם במוניטין יקר.



מרנג לימון של דיליה

מתורגם ובהתאמות קלות למחוזותינו

לבצק

220 גר׳ קמח
קמצוץ מלח
100 גר׳ חמאה רכה, חתוכה לקוביות

למילוי

קליפה מגוררת ומיץ משני לימונים
3 כפות שטוחות קורנפלור
50 גר׳ סוכר
3 חלמונים
40 גר׳ חמאה

למרנג

3 חלבונים
175 גר׳ סוכר

ההכנה

מכינים את הבצק:
מנפים יחד את המלח והקמח.
מוסיפים את החמאה ומתחילים לעבד יחד בעזרת האצבעות, עד שנוצר בצק פירורי.
מוסיפים כף מים וממשיכים לעבד, עד שנוצר בצק אחיד - מוסיפים עוד מעט מים לפי הצורך.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לקירור במקרר של 30 דק׳ לפחות.

לאחר מכן מחממים תנור ל-190 מעלות.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס״מ.
מרפדים בבצק תבנית עגולה, בקוטר 24 ס״מ, מהדקים היטב ומסירים את עודפי הבצק.
אופים כ-20-25 דקות, עד שהבצק זהוב.

אחרי שמוציאים את הקלתית האפויה, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.

מכינים את המילוי:
בקנקן מידה, מודדים 275 מ״ל מים.
מניחים את הקורנפלור והסוכר בקערה ןמערבבים.
מוסיפים לקורנפלור מעט מים תוך כדי ערבוב, עד שנוצרת משחה אחידה.
מוזגים את יתרת המים ואת גרידת הלימון לסיר קטן ומביאים לרתיחה. את המים והלימון הרתוחים מוזגים על תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב, עד שהמסה אחידה. מחזירים לסיר ומביאים שוב לרתיחה.
מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלמונים, אחד אחד, מוסיפים את מיץ הלימון ולבסוף את החמאה, תוך כדי בחישה.
מעבירים את המילוי לתוך הקלתית האפויה ומיישרים בעזרת מרית.

 מכינים את המרנג:
מקציפים את החלבונים עד שהם הופכים בהירים ותפוחים.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה.
מכסים את המילוי במרנג לחלוטין - כך שהוא ממש יאטום אותו עד הקצוות.

אופים כ-45 דקות.

מניחים להצטנן כ-20 דקות, לפני שנזכרים שוב, בפריז.



6 תגובות:

  1. כמה שאני אוהבת פאי לימון.
    כמעט כמו את פריז :)

    השבמחק
  2. העוגה נראית נפלא, אפשר את המתכון, קצת לא ברור לי מהאתר שצורף.
    תודה.

    השבמחק
  3. היי
    משום מה נראה שכמות הבצק לא מספיקה לתבנית 24, בטח שלא לרידוד בעובי 1 סמ. יכול להיות שיש טעות?

    השבמחק
    תשובות
    1. צודקת - היות ועבר זמן ברח לי שהכפלתי כמויות. כבר מתוקן.

      מחק
  4. היי
    משום מה נראה שכמות הבצק לא מספיקה לתבנית 24, בטח שלא לרידוד בעובי 1 סמ. יכול להיות שיש טעות?

    השבמחק