יום שני, 31 באוקטובר 2016

מאפינס טחינה, תפוזים ושוקולד מריר

אני פותחת בהתנצלות קלה בשמו של בלוגר - הפלטפורמה, לא איש מסוים (כן, אני יודעת שהגיע הזמן להיפרד, אבל פשוט אין לי זמן) - מדי פעם, מסיבה שאינה מובנת לי, הוא בוחר להצמיד זו לזו שתי מילים בתחילת משפט ולהעלים את הרווח ביניהן. אותי אישית זה מוציא קצת מהדעת ויכולה לתאר לעצמי שזה מציק גם לאחרים. אם יש מישהו שיודע לפתור את העניין אשמח לשמוע, ובינתיים, עד שאעבור לפלטפורמה מושקעת יותר, נצטרך לשאת את הפגם הזה.

וגם, בכלל רציתי לקרוא לפוסט הזה ׳מאפינס לארוחת בוקר׳ - אבל גוגל חזק ממני, ׳צטערת.

עונות השנה, או יותר נכון, חוסרן של עונות השנה במחוזותינו מעסיק אותי מאז ומתמיד. אבל מאז עידן האינסטגרם, והופעתם העקשנית של ממטרים ועלי שלכת (בלוויית האשטגים נרגשים כמובן) ברחבי הפידים של מושאות העקיבה האירופאיות והאמריקאיות שלי, זה צובט לי בלב קצת יותר.

כי אני בהחלט זוכרת שפעם סתיו היה משהו אמיתי. עונה שמתרחשת במציאות ושאפשר להריח אותה ולהרגיש אותה על העור.

היום הילדון ואני אוספים עלים יבשים וסופרים נחליאלים בגופיה וכפכפים (אני) ובסווטשירט ומגפיים (הוא), כי גם הוא לוקה כנראה בעיוורון המיקומי של אמא שלו ומדמה שאנחנו בערבות קנדה.

החום הבלתי אוזל שמקיף אותנו, גזל ממני את חדוות האפיה בחודשים האחרונים. אבל העובדה שאפשר להחזיק חלון פתוח בבית ביומיים האחרונים (תשבעו שירד גשם מחר!), גלגלה אותי בכל זאת לצד התנור.

הרי אם כבר דשדשנו אל עבר קנדה, מאפינס יכול לשמש בהחלט כמאכל לאומי וגם כי נמאס לי לראות את הילדים שלי אוכלים קורנפלקס לארוחת בוקר.

התוצאה הפעם - מאפינס בריאים באופן לא אופייני לי בכלל. אופציה מצוינת בעיני לארוחת בוקר זריזה עם סיבוב שוקולד כדי להמתיק את הבשורה, וניחוחות קלים של צפון אמריקה.



נגיד.
לא באמת.


מאפינס טחינה, תפוזים ושוקולד מריר 

12 מאפינס

1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס מייפל
1 ביצה
1/4 כוס טחינה
1 כוס מיץ תפוזים

40 גר׳ שוקולד מריר מומס (במיקרו או על באן-מרי) - 60% מוצקי קקאו לפחות

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים יחד את כל החומרים היבשים
מוסיפים את החומרים הרטובים למעט השוקולד ובוחשים היטב.
בעזרת כף, מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס (רצוי לשמן מעט את התבנית, אם יש לכם כזו שדורשת שימון).
בעזרת כפית, מטפטפים מעט שוקולד מומס על כל מאפין, ובוחשים אותו קצת לתוך התערובת בעזרת קיסם.
אופים 20 דקות.
משאירים מאחור את רגשות האשם לגבי ארוחת הבוקר של הילדים.


17 תגובות:

  1. את פשוט קסם. כמה יפה כתבת והמאפינס נראים נפלא!

    השבמחק
  2. תודה על הפוסט המקסים. שאלה לגבי שיבולת השועל: גס? דק?

    השבמחק
    תשובות
    1. בשמחה - והנה כבר רצתי לתקן - עקרונית דק (כי ככה הילדים שלי מבחינים בה פחות), יעבוד גם עם גס.

      מחק
  3. כתבת מקסים :) כל כך מזדהה איתך לגבי החסך בארבע עונות, למזלי בשנים האחורנות אני חווה אותן, אבל כמה שהן היו חסרות לי בישראל..

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה. כל התחממות הגלובלית הזו העלימה גם את המעט שהיה.

      מחק
  4. פוסט מקסים, שולח רוחות של סתיו לכיוונך.

    השבמחק
    תשובות
    1. הן הגיעו!! יש סיכוי שישארו כאן יותר מיומיים?

      מחק
  5. יווווו כמה יופי טל, מקסים ומהמם ואני רוצה את כל הצלחות אליי !
    נשיקות

    השבמחק
  6. את צודקת, פה בקנדה הסתיו כל כך נוכח, והוא מקסים, ושונה מכל עונה אחרת, ולא פגשתי בו מעולם בארץ. אבל יש חסרונות רבים אחרים, כמו הקמצנות שלי על טחינה גולמית ומיץ תפוזים סחוט (שאין בעיה להשיג פשוט הכל כך כך יקר....) אנסה להתגבר על עצמי... נראה טעים בטירופים

    השבמחק
    תשובות
    1. אם הרהרת, בינך לבין עצמך, אם הפוסט הזה קשור לצילומים המהממים שאת מעלה, אז התשובה היא - כן, בהחלט!
      ואפשר להחליף טחינה בחמאת בוטנים (עדיף טבעית וללא סוכר כמובן) ומיץ תפוזים ביוגורט.

      מחק
  7. מקסים ועושה חשק

    השבמחק
  8. יעבוד גם אם אין לי מייפל? נגיד עם דבש? אני רוצה להכין, אבל אין לי מייפל ואין לי מה לעשות עם בקבוק שלם בתקופה הקרובה.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יעל, דבש גם יתאים. אבל בכל מקרה, מייפל פתוח נשמר במקרר הרבה מאד זמן, ומהווה סיבה טובה להכין פנקייק :)

      מחק
    2. אני מתעדת לנסוע לצד השני של היבשת לחצי שנה או יותר, אז המקרר יהיה מחוץ להישג ידי בכל מקרה...

      מחק