יום ראשון, 23 באוקטובר 2016

שמרים #5 - עוגה נתלשת במילוי קינמון ושוקולד

מתכון ו-3 צילומים.


לא המצאתי את המתכון הזה, כמובן.
אני לא יודעת מי המציא.
הוא התגלגל אלי בלחישה, משכנתי האהובה ליאורה, לפני כמה שנים והפך באופן מיידי למבוקש הבית.

כידוע, אני מכורה לבצקי שמרים - כולל להכנה שלהם.
אף קינוח פטיסרי או עתיר שכבות של קרמים לא מפתה אותי, כמו עוגת שמרים טובה (וכן, הזלתי ריר על הויטרינה הבוהקת של מאפייה ברלינאית ידועה אחת, אחרי שראיתי את כמות השוקולד שהם מגלגלים בשבלול השמרים השמנמנן שלהם).



וכך קרה, שכמה תמונות אינסטגרם, של מה שנבחר בעיני כקינוח זריז וקל לביצוע (מתוך התקררות עמוקה ומבאסת), לארוחת חברים נהדרת, עוררו עניין מפתיע בקהל.
אז הנה מתכון, במיוחד לזו שביקשה.


הבצק הוא בצק בריוש, שהתפרסם בפוסט שמרים #3 - בריוש בשלושה מילויים - מתכון נהדר לבצק שמרים עשיר וקל לתפעול.
לא התפחתי אותו ללילה במקרר הפעם, אלא שתי התפחות על שיש המטבח. הראשונה של כשעה וחצי והשניה כמעט שעתיים (בדיוק זמן לשנ״צ).
הבצק מספיק ל-3 תבניות אנגליש קייק.

לאחר ההתפחה השניה, מחממים תנור ל-180 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן רחב ודק יחסית (משהו כמו 2 מ״מ).
מברישים את פני הבצק בחמאה מומסת ומפזרים עליו שכבה אחידה של סוכר. אחר כך מפדרים בקינמון טחון או באבקת קקאו.
את העוגה השוקולדית שלי פינקתי גם בשוקולד צ׳יפס ומטבעות שוקולד, ברפרור צנוע לשבלול הברלינאי החביב עלי.

לאחר פיזור המילויים, חותכים את הבצק לריבועים ברוחב 5 ס״מ בערך (דיוק זה ממש לא שם המשחק פה) - סכין לחיתוך פיצה תצטיין במשימה הזו.

מעמידים את התבנית (לגובה) ומסדרים בה ערימה של דפי בצק - רצוי לקפל מעט את הקצה של כל דף, כדי שיתפסו יותר נפח ויאפשרו מקום לתפיחה באפיה.
כן, אתם תאבדו חלק מהמילוי בדרך. זה בסדר.

מניחים לתפיחה קצרה בתבנית (כ-15-20 דקות) ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק שחום וחתיך.


4 תגובות: