או: הבלוג חוגגת יום הולדת שנה עם העוגות שהיא הכי אוהבת
שמרים.
ולכבוד יום הולדת משקיעים - אז שמרים הארד-קור, כלומר כאלו שצריך להתכונן אליהם מראש ולהמתין להם עם הרבה סבלנות. זאת אומרת בריוש.
עכשיו אני אשתמש בבריוש כמטפורה לעצמי. אני מודיעה מראש.
הוא נראה קצת פשוט מבחוץ, לא מבליט את עצמו על מדף המאפים כמו איזה טארטלט מהודר וגם אין לו מוניטין חובק עולם כמו לקרואסון. שקט כזה, אבל עשוי טוב, עם הרבה אהבה וסבלנות.
אם תשקיעו בו קצת זמן, תגלו שבפנים הוא חופן הפתעות מרגשות.
כזו אני.
צריך בשבילי סבלנות.
כי כשמסתכלים עלי, לוקח לי המון זמן למצוא את המילים ואת התנועות הנכונות.
אבל פה זה אחרת.
אולי זה חדר משלי. אולי כי נדמה לי שאף אחד לא רואה אותי רוקדת.
אולי כי אני מדברת יותר ברור עם אוכל בפה.
אז כשאתם פוגשים אותי בחיים האמיתיים, תזכרו שאני בריוש ותחכו שניה.
אני באמת מתקשה להאמין שחלפה כבר שנה מאז שהתחלתי לכתוב כאן. כל הזמן מרגיש לי שהבלוג לגמרי חדש וצעיר, והנה שנה עגולה ושמנמנה.
אז לכבוד הילדה שהייתי ואני עדיין, שאף פעם לא הבינה עוגות קרם (אבל לגמרי מפנטזת להכין רבת קומות אחת מושלמת), הבלוג חוגגת עם העוגה האהובה עלי מאז ולנצח.
בשלושה מילויים שונים, שהם שילובים מושלמים ואהובים עלי במיוחד:
קרם פטיסייר ושוקולד מריר
מרנג רך ושברי שוקולד
קינמון-שקדים-מייפל
עוד גרסה אהובה וורדרדה, תמצאו בפוסט שהכנתי לבלוג קפה ויפה - כאן.
200 גר׳ חמאה רכה
1 כפית מלח
3 ביצים
6 כוסות קמח
בקערה חסינת חום, מחממים את החלב במיקרו כדקה, עד שהוא חם אבל לא רותח. מפזרים את השמרים על החלב וממיסים אותם תוך ערבוב עדין.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבלים יחד את החמאה, הסוכר והמלח עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
שמרים.
ולכבוד יום הולדת משקיעים - אז שמרים הארד-קור, כלומר כאלו שצריך להתכונן אליהם מראש ולהמתין להם עם הרבה סבלנות. זאת אומרת בריוש.
עכשיו אני אשתמש בבריוש כמטפורה לעצמי. אני מודיעה מראש.
הוא נראה קצת פשוט מבחוץ, לא מבליט את עצמו על מדף המאפים כמו איזה טארטלט מהודר וגם אין לו מוניטין חובק עולם כמו לקרואסון. שקט כזה, אבל עשוי טוב, עם הרבה אהבה וסבלנות.
אם תשקיעו בו קצת זמן, תגלו שבפנים הוא חופן הפתעות מרגשות.
כזו אני.
צריך בשבילי סבלנות.
כי כשמסתכלים עלי, לוקח לי המון זמן למצוא את המילים ואת התנועות הנכונות.
אבל פה זה אחרת.
אולי זה חדר משלי. אולי כי נדמה לי שאף אחד לא רואה אותי רוקדת.
אולי כי אני מדברת יותר ברור עם אוכל בפה.
אז כשאתם פוגשים אותי בחיים האמיתיים, תזכרו שאני בריוש ותחכו שניה.
אני באמת מתקשה להאמין שחלפה כבר שנה מאז שהתחלתי לכתוב כאן. כל הזמן מרגיש לי שהבלוג לגמרי חדש וצעיר, והנה שנה עגולה ושמנמנה.
אז לכבוד הילדה שהייתי ואני עדיין, שאף פעם לא הבינה עוגות קרם (אבל לגמרי מפנטזת להכין רבת קומות אחת מושלמת), הבלוג חוגגת עם העוגה האהובה עלי מאז ולנצח.
בשלושה מילויים שונים, שהם שילובים מושלמים ואהובים עלי במיוחד:
קרם פטיסייר ושוקולד מריר
מרנג רך ושברי שוקולד
קינמון-שקדים-מייפל
עוד גרסה אהובה וורדרדה, תמצאו בפוסט שהכנתי לבלוג קפה ויפה - כאן.
בצק בריוש
הבצק מספיק לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק
1 כוס חלב
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס + כף סוכר200 גר׳ חמאה רכה
1 כפית מלח
3 ביצים
6 כוסות קמח
בקערה חסינת חום, מחממים את החלב במיקרו כדקה, עד שהוא חם אבל לא רותח. מפזרים את השמרים על החלב וממיסים אותם תוך ערבוב עדין.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבלים יחד את החמאה, הסוכר והמלח עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות היטב.
מוסיפים מחצית מהקמח ומערבבים עוד מעט.
מחליפים לוו הלישה של המיקסר ומוסיפים את יתרת הקמח ואת החלב עם השמרים ולשים יחד כ-5 דקות. הבצק יהיה רך מאד ומעט דביק.
מוסיפים מחצית מהקמח ומערבבים עוד מעט.
מחליפים לוו הלישה של המיקסר ומוסיפים את יתרת הקמח ואת החלב עם השמרים ולשים יחד כ-5 דקות. הבצק יהיה רך מאד ומעט דביק.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים לתפיחת לילה ארוכה במקרר.
העקרון:
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר לשים אותו לישה עדינה ומחלקים לשני חלקים.
כל חלק מרדדים למלבן צר וארוך בעובי של כחצי ס״מ.
מפזרים את המילוי הנבחר ומגלגלים לנחש ארוך.
את הנחש אפשר לפרוס לשושנים ולסדר על צידן בתבנית גדולה (באופן מסודר או מבולגן לגמרי) או בתבניות אישיות.
ואפשר גם לחצות אותו לאורכו בסכין, לכרוך את שני החלקים זה בזה כמו בורג ולהניח בתבנית אנגליש קייש.
בשלב זה מחממים תנור ל-180 מעלות (למעט במילוי המרנג, תיכף הסבר) ונותנים לעוגות לנוח לתפיחה שניה עד שהתנור מתחמם.
אופים כ-30-40 דקות, עד שהבצק שחום בהחלט.
מילוי קרם פטיסייר ושוקולד צ׳יפס
300 מ״ל חלב
30 גר׳ סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
50 גר׳ סוכר
40 גר׳ קורנפלור
3 חלמונים
3 חלמונים
1 חב׳ שוקולד צ׳יפס 60% מוצקי קקאו
בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב, הסוכר (30 גר׳) ותמצית הוניל ומסירים מהאש. בינתיים, בקערת מיקסר עם וו הקצפה, טורפים יחד חלמונים, סוכר (50 גר׳) וקורנפלור, עד שהתערובת משחתית ובהירה מאד. מעבירים בהדרגה מחצית מהחלב החם לתוך תערובת החלמונים ומערבבים יחד לנוזל חלק. מחזירים את תערובת החלמונים לסיר עם יתרת החלב ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך כדי ערבוב.כשהתערובת רותחת, מעבירים אותה לכלי נקי וחסין חום ומערבבים נמרצות, עד שמגיעים למרקם חלק ודומה למיונז.
מילוי מרנג רך ושברי שוקולד מריר
3 חלבונים
1 כוס סוכר
5 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
80 גר׳ שוקולד מריר איכותי קצוץ גס
מקציפים יחד את החלבונים והסוכר עד למרנג נוקשה. מוסיפים את הקורנפלור ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות.
מורחים את המרנג על הבצק המרודד, מפזרים את השוקולד הקצוץ ומגלגלים.
מורחים את המרנג על הבצק המרודד, מפזרים את השוקולד הקצוץ ומגלגלים.
* הערת אפייה: במקרה הזה מחממים את התנור ל-150 מעלות ואופים כשעה, על מנת שהמרנג לא ישרף לפני שהבצק אפוי.
מילוי קינמון, שקדים ומייפל
80 גר׳ חמאה רכה
1/3 כוס שקדים טחונים
1 כף קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כוס סירופ מייפל איכותי
פשוט מערבבים
עכשיו תשברו את הראש.
פינת תודות קטנה בסוף, כי אני כבר ממילא נואמת פה:
לאופיר שלי שהוא האויר בגלגלים, הרוח במפרשים, שק האיגרוף, מגיה וטועם ראשי. לילדים שלי שלא לוקחים עד שאמא גמרה לצלם וסובלים את הלזניות המגולגלות ושאר ההמצאות הנלוזות שלי. להורים שלי שקוראים באדיקות וההתרגשות שלהם מרגשת אותי יותר מהכל.
לעוקבים הנאמנים והחדשים שלי שטורחים להגיב, לשתף ואשכרה לנסות את המתכונים בבית. לדברים המדהימים שקורים בזכות הבלוג הזה ולאלו שעוד יקרו.
תודה שאתם כאן!
לאופיר שלי שהוא האויר בגלגלים, הרוח במפרשים, שק האיגרוף, מגיה וטועם ראשי. לילדים שלי שלא לוקחים עד שאמא גמרה לצלם וסובלים את הלזניות המגולגלות ושאר ההמצאות הנלוזות שלי. להורים שלי שקוראים באדיקות וההתרגשות שלהם מרגשת אותי יותר מהכל.
לעוקבים הנאמנים והחדשים שלי שטורחים להגיב, לשתף ואשכרה לנסות את המתכונים בבית. לדברים המדהימים שקורים בזכות הבלוג הזה ולאלו שעוד יקרו.
תודה שאתם כאן!
קודם כל מזל טוב! התמונות הורסות , כמו כל מה שאת מצלמת בבלוג, וכל מה שאת מכינה נראה תמיד מאוד מאוד טעים ומזמין. איזה כייף שיש השראה כמוך פה. בהצלחה ענקית בהמשך הדרך ..
השבמחקתודה רבה רבה! כיף שאת פה!
מחקואוו פוסט מהמם!
השבמחקמזל טוב לרגל שנה של צילום, וכתיבה, ומאחלת לך להמשיך לחולל בשקט ולכבוש לבבות בסתר,
כמו בריוש :) הבריושים שלך נראים מדהימים
תודה רבה יקירתי המאד מוכשרת!
מחקאני תוהה אם את מבשלת יותר טעים ממה שאת כותבת, או כותבת יותר יפה ממה שאת מבשלת, או שמא, בכלל, מצלמת יותר מהמם ממה שאת מהממת.
השבמחקבריוש מהממת אחת, בכלל לא צריך סבלנות, קלטתי תוך שניה ורבע שאת משהו נדיר. לחיי הפחמימות ומזל טוב לבלוג!
הכי אהבתי את "אולי כי אני מדברת יותר ברור עם אוכל בפה".
נרטבת לי פה המקלדת מהדמעות!
מחקקודם כל מזל טוב לבלוג ולאמא שלו :-) כמה מקסים. את בריוש משובח את!
השבמחקתזכרי שלפגישה שלנו את מביאה לי איזה מאפה שווה כזה טוב?
תודה מותק - רשמתי לפני!
מחקיומולדת שמח! אין סיכוי בעולם שאני אנסה להכין בריוש או את החלות שראיתי אצלך לפני כמה זמן (אפרופו שמרים) ובעצם אני חושבת ששום דבר לא ניסיתי ממתכונייך בחודשיים שלושה האחרונים, עת הצטרפתי למקבלי הפוסטים... אבל, אני לא מפספסת ונכנסת כל פעם לראות מה אפית הפעם :) אז אני אמשיך להנות לקרוא וצפות בתמונות, ואם יבוא לך לפרסם בעתיד דברים טעימים ויחד עם זאת קלים בטירוף להכנה - אני בטח אנסה אותם... בהצלחה ואת מוזמנת לציץ גם בבלוג היחסית חדש שלי :) דורין
השבמחקמקווה שתמצאי בקרוב משהו שימצא חן בעינייך ובהצלחה עם הבלוג!
מחקוואוו אני כל כך מתיימרת להכין את העוגה הזו..... אמממ.... נראה לי שכן!!!
השבמחקתודה ושבת שלום
ספרי ספרי איך יצא
מחקמזל טוב ויום הולדת שמח!!!
השבמחקאני כלכך רוצה להיות חברה שלך! כלכך.....
תודה :)
מחקבעולם האמיתי לא כדאי להתמהמה כשהבריוש כבר תפוח, אבל כאן - בחדר משלך - קחי את הזמן ותפחי בנחת ואם אפשר אפילו לאט במיוחד, כדי שימשיך הטוב הזה לעוד הרבה שנים :-)
השבמחקמעולם לא מאוחר מדי לומר מזל טוב, נכון?
תודה. ריגשת אותי.
מחק