דקה אחרי פסח.
שיטפון.
האמת שמתאים לי לגמרי.
רגע לפני שמגיעים מטחי החום, להתעטף עוד פעם בעננים אפורים ושמיכת ברד.
אפילו שכמעט כולם מקטרים.
לפעמים הרוב לא קובע.
לא שיש לי עניין לחמוק מהאביב. כולו מלא ניחוחות פריחה וטלאים שרק הומלטו.
אני לגמרי בעדו.
אבל לפעמים אני מבקשת לי עוד שהות קצרה להתכונן.
יש ערך להכנות, גם אם בליבנו רובנו שואפים לאמץ ספונטניות.
אז אני משתדלת ללכת על גם וגם.
גם אביב וגם חורף.
גם מתוכננת בדקדקנות (ומתענגת על המשפט ״רכשה לעצמה שמלת צמר טובה ב-5 שילינג״ אצל קייט אטקינסון ב׳חיים ועוד חיים׳), וגם זמינה לערב בנות ספונטני או דייט רומנטי בחופי אמלפי.
אז גם מתכון אנגלי אבל גם מתחכם קלות.
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
85 גר׳ חמאה
1 מיכל שמנת חמוצה
חופן שמיר קצוץ
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
מחממים תנור ל-180 מעלות
במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים יחד קמח, מלח, אבקת אפיה וחמאה עד שהתערובת הופכת פירורית.
מוסיפים שמנת חמוצה, שמיר, פלפל שחור ואגוז מוסקט וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת.
על גבי נייר אפיה, פוחסים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 ס״מ (אפשר להיעזר במערוך).
חורצים את העיגול לשמונה משולשים.
אופים כ-20 דק׳, עד שהמאפה זהוב בהחלט.
שיטפון.
רגע לפני שמגיעים מטחי החום, להתעטף עוד פעם בעננים אפורים ושמיכת ברד.
אפילו שכמעט כולם מקטרים.
לפעמים הרוב לא קובע.
טלה פוגש טלה טרי אצל דוד עברי |
אני לגמרי בעדו.
אבל לפעמים אני מבקשת לי עוד שהות קצרה להתכונן.
יש ערך להכנות, גם אם בליבנו רובנו שואפים לאמץ ספונטניות.
אז אני משתדלת ללכת על גם וגם.
גם אביב וגם חורף.
גם מתוכננת בדקדקנות (ומתענגת על המשפט ״רכשה לעצמה שמלת צמר טובה ב-5 שילינג״ אצל קייט אטקינסון ב׳חיים ועוד חיים׳), וגם זמינה לערב בנות ספונטני או דייט רומנטי בחופי אמלפי.
אז גם מתכון אנגלי אבל גם מתחכם קלות.
סקונס שמנת חמוצה ושמיר
350 גר׳ קמח תופח1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
85 גר׳ חמאה
1 מיכל שמנת חמוצה
חופן שמיר קצוץ
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
מחממים תנור ל-180 מעלות
במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים יחד קמח, מלח, אבקת אפיה וחמאה עד שהתערובת הופכת פירורית.
מוסיפים שמנת חמוצה, שמיר, פלפל שחור ואגוז מוסקט וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת.
על גבי נייר אפיה, פוחסים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 ס״מ (אפשר להיעזר במערוך).
חורצים את העיגול לשמונה משולשים.
אופים כ-20 דק׳, עד שהמאפה זהוב בהחלט.
פוסט מושלם! כתוב ומצולם לעילא :)
השבמחקחושבת שאת התופח אוכל להחליף בכוסמין? משתדלת לוותר על הקמחים הלבנים...
לא יודעת להגיד לך מניסיון אישי. בכל מקרה תצטרכי להוסיף עוד כמות יפה של אבקת אפיה בשביל שהעסק יתפח. יש קמח מלא תופח - אולי כדאי לנסות איתו קודם?
מחקמאוהבת בתמונות שלך :)
השבמחקוהסקונס נראה טעים טעיםםם
תודה!
מחקרגע, שאני אבין - אני הייתי ערב הבנות הספונטני? מבטיחה להיות שוב ספונטנית, שוב בנות, והערב יהיה משמח יותר. :)
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקתלוי איך את מגדירה את מלחמת העולם השניה - ארוע בנות ספונטני?
מחקהצילומים שלך מדהימים...פשוט וואו. לא מביישים אף צלם אומנותי מפורסם :)
השבמחקתודה רבה רבה!
מחקהיי, נראה מעולה! יש אפשרות להכין במיקסר במקום במעבד מזון? ואם כן אז אילו התאמות יש לבצע?
השבמחקתודה מראש :)
כן. רק להקפיד לא ללוש את הבצק יתר על המידה.
מחק