יום ראשון, 12 באפריל 2015

סקונס שמנת חמוצה ושמיר

דקה אחרי פסח.
שיטפון.

האמת שמתאים לי לגמרי.
רגע לפני שמגיעים מטחי החום, להתעטף עוד פעם בעננים אפורים ושמיכת ברד.

אפילו שכמעט כולם מקטרים.
לפעמים הרוב לא קובע.

טלה פוגש טלה טרי אצל דוד עברי
לא שיש לי עניין לחמוק מהאביב. כולו מלא ניחוחות פריחה וטלאים שרק הומלטו.
אני לגמרי בעדו.
אבל לפעמים אני מבקשת לי עוד שהות קצרה להתכונן.
יש ערך להכנות, גם אם בליבנו רובנו שואפים לאמץ ספונטניות.


אז אני משתדלת ללכת על גם וגם.
גם אביב וגם חורף.
גם מתוכננת בדקדקנות (ומתענגת על המשפט ״רכשה לעצמה שמלת צמר טובה ב-5 שילינג״ אצל קייט אטקינסון ב׳חיים ועוד חיים׳), וגם זמינה לערב בנות ספונטני או דייט רומנטי בחופי אמלפי.



אז גם מתכון אנגלי אבל גם מתחכם קלות.

סקונס שמנת חמוצה ושמיר

350 גר׳ קמח תופח
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
85 גר׳ חמאה
1 מיכל שמנת חמוצה
חופן שמיר קצוץ
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט

מחממים תנור ל-180 מעלות
במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים יחד קמח, מלח, אבקת אפיה וחמאה עד שהתערובת הופכת פירורית.
מוסיפים שמנת חמוצה, שמיר, פלפל שחור ואגוז מוסקט וממשיכים לעבד עד שהתערובת מתאחדת.
על גבי נייר אפיה, פוחסים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 ס״מ (אפשר להיעזר במערוך).
חורצים את העיגול לשמונה משולשים.
אופים כ-20 דק׳, עד שהמאפה זהוב בהחלט.



11 תגובות:

  1. פוסט מושלם! כתוב ומצולם לעילא :)
    חושבת שאת התופח אוכל להחליף בכוסמין? משתדלת לוותר על הקמחים הלבנים...

    השבמחק
    תשובות
    1. לא יודעת להגיד לך מניסיון אישי. בכל מקרה תצטרכי להוסיף עוד כמות יפה של אבקת אפיה בשביל שהעסק יתפח. יש קמח מלא תופח - אולי כדאי לנסות איתו קודם?

      מחק
  2. מאוהבת בתמונות שלך :)
    והסקונס נראה טעים טעיםםם

    השבמחק
  3. רגע, שאני אבין - אני הייתי ערב הבנות הספונטני? מבטיחה להיות שוב ספונטנית, שוב בנות, והערב יהיה משמח יותר. :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
    2. תלוי איך את מגדירה את מלחמת העולם השניה - ארוע בנות ספונטני?

      מחק
  4. הצילומים שלך מדהימים...פשוט וואו. לא מביישים אף צלם אומנותי מפורסם :)

    השבמחק
  5. היי, נראה מעולה! יש אפשרות להכין במיקסר במקום במעבד מזון? ואם כן אז אילו התאמות יש לבצע?
    תודה מראש :)

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. רק להקפיד לא ללוש את הבצק יתר על המידה.

      מחק