יום שני, 7 בנובמבר 2016

מאפה פסטה ותרד אישי

השלמנו השבוע בניית פרגולה במרפסת.
זה ארוע משמעותי, כיוון ש-א. יש לנו נטיה כללית להתחמק מפרוייקטים גדולים ו-ב. היא חלק מהתרחשות קצת גדולה יותר שמתוכננת לקרות בחצר הזעירה שלנו, ושאני משערת שעוד ידובר עליה.

לא  עברתי הרבה דירות בחיי, וגם כזוג, מצב המגורים שלנו יציב יחסית. ועם זאת, לוקח לנו המון זמן להתמקם בבתים שלנו.
אני מדברת על שנים.
ארוכות.


אפשר לספר מיתולוגיות, כמו ספסל הגינה ששימש כספה בסלון שלנו יותר זמן מהצפוי, או על כך שאנחנו עדיין גוררים ריהוט סטודנטים בחלקים מסויימים של הבית, מסרבים להתבגר ולרכוש חפצים שנמדדו והוזמנו, יחד עם סט כריות תואם ותחתיות לכוסות.
מסרבים להתבגר.
כי מי צריך להתבגר? או תחתיות לכוסות?

ואז בכל זאת, מגיע הרגע הזה, בו תופסים את הראש ומפנימים את הגיל הביולוגי שלנו.
מבינים שאולי, אחרי מחצית מהחיים, אפשר בכל זאת לבנות פרגולה.
ולקוות שנוכל לשבת בצילה, יותר זמן מזה שהפחדים חושבים שיהיה אפשר.


כשאני מצליחה להניח את הפחדים בצד (לפרקי זמן קצרים של שאננות), אני בוחרת לארח חברים ומשפחה.
יש אנשים שאוהבים לעשות קמפינג או לרוץ מרתונים - אנחנו אוהבים להאכיל ולהשקות אנשים.
לכן הפרגולה, לכן תוכניות ההמשך (שהן בעצם של בעל הזקן והחלומות) ולכן מאפי פסטה אישיים.



כי אישיים זה כיף וגם חגיגי. 

וכי מאפה פסטה זו גם דרך נפלאה להתמודד, כשנשארת במקרר קופסה של פסטה מבושלת, אבל הרוטב אזל. 

מאפי פסטה ותרד אישיים

כ-12 מנות

1 חב׳ פסטה מבושלת ׳אל דנטה׳
צרור גדול (כזה שממלא שקית סופר) של תרד טורקי
1 בצל גדול חצוי ופרוס דק (לא קצוץ)
3-4 שיני שום פרוסות
מעט שמן זית לטיגון
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
1 כף סויה

לבשמל גבינת עיזים

50 גר׳ חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב
150 גר׳ גבינת עיזים רכה (כמו ׳פרומעז׳), פרוסה לעיגולים

מעט פרמזן מגורר לפיזור


שוטפים את התרד היטב מחול ושאר חברים, מנערים מעודפי מים וקוצצים את קצות הגבעולים (משאירים את עלי התרד שלמים).
במחבת רחבה, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל ומעט מלח גס. מאדים יחד כ-2-3 דקות, עד שהבצל מזהיב קלות ומוסיפים את התרד והשום. מאדים יחד תוך כדי ערבוב, עד שהתרד מאבד את כל נפחו. מתבלים בסויה ופלפל שחור.

מכינים בשמל גבינת עיזים:
בסיר קטן ממיסים את החמאה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עץ, עד שהקמח נטמע כולו בחמאה.
מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד ליצירת תערובת חלקה - בשמל קלאסי בשלב זה.
ממשיכים לערבב וממיסים פנימה את קוביות גבינת העיזים. התערובת תהיה רכה וחלקלקה - תתענגו על הרגע הזה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את רוטב הבשמל לתוך הפסטה המבושלת, עד שכל הפסטה מכוסה.
אם במקרה השתמשתם בפסטה שחיכתה במקרר, כדאי להשרות אותה חצי דקה במים רותחים לפני הערבוב, כדי לשחרר הידבקויות ולהקל על העסק.

משמנים 12 קוקוטים במעט שמן זית או חמאה.
ממלאים כל קוקוט בפסטה בבשמל באופן כזה, שבצד אחד נשאר עמק קטן. בתוכו נניח כף נאה מהתרד המאודה.

מפזרים מעט פרמזן מעל ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.



4 תגובות:

  1. מזדהה עד מאוד
    דוחה מכל וכל את הגיל הביולוגי, ותחתיות לכוסות כאחד
    אבל מוכנה לשבת אצלך בפרגולה ולזלול מהמאפים המושלמים האלה בכל יום בשנה
    מקסים כרגיל

    השבמחק
  2. שלמות!!
    ולהתבגר, כוסות ותחתיות תואמות- זה פוגם בשלמות. קצת.

    השבמחק