יום ראשון, 16 באוקטובר 2016

רביולי של סוף עונה - תאנים, דבש וגבינת המאירי

רגע אחרי יום כיפור, אני מבינה שאני לא מאמינה בסליחות.
גם לא בחרטות.

אני מעריכה יותר את האיסוף של הטוב עם הרע.
את ההבנה שאין טעם לבוא חשבון נפש, עם ארועים שתוקפם פג.



הרי הם נישאים בלב תמיד.
גם אם חלף כבר זמן.
גם אם נדמה שהוא ריפא כבר.

צלקות קטנות תמיד משאירות סימן.
זכרונות מפסלים את הנפש עמוק בפנים.
גם במקומות שאי אפשר לגעת כמעט.

אפשר רק להמשיך קדימה - לשאת בצרור קטן את האחריות, לכל מה שכבר קרה.
ולהשאיר תמיד מקום,
למה שעוד יקרה.


התאנים בשוק חלפו לי מהר מדי השנה.
נדמה היה לי שהן הופיעו מוקדם מאד והפכו לזיכרון בטרם עת.



לא הספקתי למצוא את הרצון לרכוש אותן, אך גם לא הגיע הרגע שנמאסו עלי כבר וביקשתי את הפרי הבא בעונה.

ככה, באו ותיכף הן חולפות.
התאנים של העונה הבאה, יהיו כבר אחרות.
חדשות.


רביולי תאנים בדבש וגבינת המאירי

4 מנות

לבצק

500 גר׳ קמח לפסטה
5 ביצים
2 חלמונים
כף שמן זית

למילוי

1/2 קילו תאנים
2 כפות דבש
100 גר׳ גבינת המאירי
פלפל שחור טחון טרי

לרוטב

80 גר׳ חמאה
1/4 כוס גרעיני חמניה
4-5 תאנים טריות חתוכות לפלחים
עלי נענע טריים


במיקסר עם וו לישה, מעבדים יחד את חומרי הבצק כ-10 דקות, עד שהבצק אחיד וגמיש מאד.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לצינון.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

חוצים את התאנים ומפזרים אותן בשכבה אחידה, על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
מזלפים על התאנים את הדבש, ומתבלים בפלפל שחור.

צולים בתנור כ-15-20 דקות, עד שהתאנים רכות ועוטות שכבת קרמל עדינה. מצננים.

מעבירים את התאנים הצלויות לקערה, מוסיפים את הגבינה ומועכים בעזרת מזלג.

עכשיו מגיע שלב מכונת הפסטה - אבל גם מערוך וכוח רצון עז יצלחו כאן.

מרדדים את בצק הפסטה בעזרת מכונה - מספר 7 יספיק כאן (או הכי דק שהצלחתם בעזרת המערוך). מפזרים גבעות בגודל כפית בערך מהמילוי, במרווחים שווים לאורך הבצק. מניחים מעל דף בצק נוסף,  מהדקים סביב המילוי, למען לא יכלא אויר בלב הרביולו, וחותכים מלבנים נאים.

מרתיחים סיר גדול מלא במים מומלחים, ומבשלים את הרביולי דקות בודדות, עד שהם צפים.

במחבת גדולה ממיסים את החמאה (רצוי לחלק לשני סבבים), מוסיפים את גרעיני החמניה ולאחר מכן את הרביולי. מקפיצים יחד כ-2 דקות ומעבירים לצלחת הגשה.

מעטרים בנענע ותאנים טריות ואוספים ללב ולזיכרון.




6 תגובות:

  1. יפיפה. הצילומים והמילים. ♥

    השבמחק
  2. וואו, זה נראה ונשמע טעים!!!! בדיוק קניתי קמח להכין פסטה ביתית והנה המתכון הנפלא , ממש על מגש של כסף. תודה.

    השבמחק
  3. מקסים ויפייפה! כל כך אוהבת תאנים

    השבמחק