לפעמים מתחשק לי לראות את העולם בורוד.
אך אויה, מעולם לא הייתי נערה ורודה.
סתם נאיבית.
מוזמנים לבדוק את הארון שלי (ולהתעלם מזוג אחד של נעלי בלרינה).
אין ורוד.
אצלי החיים מאורגנים איכשהו בשחורים, אפורים וכמה קווים של אינדיגו.
רצינות תכלסית שכזו וגם חיסכון אדיר בזמן דפדוף בארון (שוב כותבת על בגדים, צריכה לבדוק את העניין).
ואני אוהבת את האפורים והשחורים שלי.
אני רגילה אליהם. הם רגילים אלי.
אז חשבתי לי, שאולי, רק אולי, כדי לא לבלבל את ההמונים, את הורוד שלי אוסיף במקום שאף אחד לא רואה.
מבפנים.
כלומר,
בבטן.
כמובן שלא המצאתי אף גלגל.
בצקים ורודים רידדו ואפו פה לפני.
זה לא משנה.
אבל הלחמניות שלי יהיו בבטן שלי.
שתהיה ורודה.
מבפנים.
ואז לפעמים, בין הרבה רצינויות, אני אוכל לחייך חיוך קטן.
ורוד.
1/2 3 כוסות קמח לבן
1/2 2 כוסות קמח מלא
1/2 1 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1כוס חלב
100 גר׳ חמאה
1 ביצה
מעט מלח
8 כפות סוכר
כף גדושה קינמון
1/2 כפית ג׳ינג׳ר טחון
ביצה טרופה להברשה
סוכר גבישי לפיזור (לא חובה)
בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב יחד עם החמאה ומניחים בצד לצינון.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמחים, שמרים וסוכר. מוסיפים את תערובת החלב והחמאה, הביצה ומחית הסלק ולשים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כשעתיים.
מערבבים יחד את חומרים המילוי.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן צר וארוך, בעובי של כ-1/2 ס״מ.
מורחים את המילוי על עלה הבצק ומגלגלים אותו לאורכו לגליל.
חותכים את הגליל באלכסונים מנוגדים, ליצירת טרפזים. בעזרת ידית של סכין, לוחצים כל לחמניה במרכזה ליצירת הצורה.
מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומניחים לתפיחה נוספת של כ-30 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר גבישי על כל אחת.
אופים 25-30 דקות והולכים לצבוע את העולם בורוד.
אך אויה, מעולם לא הייתי נערה ורודה.
סתם נאיבית.
מוזמנים לבדוק את הארון שלי (ולהתעלם מזוג אחד של נעלי בלרינה).
אין ורוד.
אצלי החיים מאורגנים איכשהו בשחורים, אפורים וכמה קווים של אינדיגו.
רצינות תכלסית שכזו וגם חיסכון אדיר בזמן דפדוף בארון (שוב כותבת על בגדים, צריכה לבדוק את העניין).
ואני אוהבת את האפורים והשחורים שלי.
אני רגילה אליהם. הם רגילים אלי.
אז חשבתי לי, שאולי, רק אולי, כדי לא לבלבל את ההמונים, את הורוד שלי אוסיף במקום שאף אחד לא רואה.
מבפנים.
כלומר,
בבטן.
כמובן שלא המצאתי אף גלגל.
בצקים ורודים רידדו ואפו פה לפני.
זה לא משנה.
אבל הלחמניות שלי יהיו בבטן שלי.
שתהיה ורודה.
מבפנים.
ואז לפעמים, בין הרבה רצינויות, אני אוכל לחייך חיוך קטן.
ורוד.
לחמניות קינמון ורודות
את המתכון פגשתי אצל Gather & Dine, אבל הוא עבר שינויים קליםלבצק
1 כוס מחית סלק (מבשלים במים 3 סלקים בינוניים בקליפתם, מצננים, קולפים וטוחנים במעבד מזון)1/2 3 כוסות קמח לבן
1/2 2 כוסות קמח מלא
1/2 1 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1כוס חלב
100 גר׳ חמאה
1 ביצה
מעט מלח
למילוי
150 גר׳ חמאה רכה מאד8 כפות סוכר
כף גדושה קינמון
1/2 כפית ג׳ינג׳ר טחון
ביצה טרופה להברשה
סוכר גבישי לפיזור (לא חובה)
בסיר קטן מביאים לרתיחה את החלב יחד עם החמאה ומניחים בצד לצינון.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמחים, שמרים וסוכר. מוסיפים את תערובת החלב והחמאה, הביצה ומחית הסלק ולשים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כשעתיים.
מערבבים יחד את חומרים המילוי.
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן צר וארוך, בעובי של כ-1/2 ס״מ.
מורחים את המילוי על עלה הבצק ומגלגלים אותו לאורכו לגליל.
חותכים את הגליל באלכסונים מנוגדים, ליצירת טרפזים. בעזרת ידית של סכין, לוחצים כל לחמניה במרכזה ליצירת הצורה.
מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומניחים לתפיחה נוספת של כ-30 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר גבישי על כל אחת.
אופים 25-30 דקות והולכים לצבוע את העולם בורוד.
אוי זה כל כך יפהההה! :)
השבמחקאני התנגדתי לורדרדות שלי שנים ואז החלטתי לאמץ אותה אל לבי
תודה יקירתי.
מחקאני חוששת שטרם אימצתי, בינתיים רק בודקת את המים (הורודים).
הו, כמה יפות וענוגות הן! מהמם ♥
השבמחקתודה!!
מחקלא יודעת אם יש סיכוי שאכין כזה דבר, אבל הנונשלנטיות בה את כותבת "1 כוס מחית סלק (מבשלים וטוחנים כ-3 סלקים בינוניים)" - בשורה הזו טמונים כמה דברים שלא ברורים לי: מקלפים ואז מבשלים? או אחר כך מקלפים?
השבמחקכמה זמן מבשלים? איך טוחנים? הקדישי שורה לחברותייך המאותגרות.
והורוד הזה מאד יפה.
לא יודעת אם יש סיכוי שאכין כזה דבר, אבל הנונשלנטיות בה את כותבת "1 כוס מחית סלק (מבשלים וטוחנים כ-3 סלקים בינוניים)" - בשורה הזו טמונים כמה דברים שלא ברורים לי: מקלפים ואז מבשלים? או אחר כך מקלפים?
השבמחקכמה זמן מבשלים? איך טוחנים? הקדישי שורה לחברותייך המאותגרות.
והורוד הזה מאד יפה.
צודקת, תיקנתי. בתכל׳ס זה כמו לבשל ביצים.
מחקואנ מפתחת ספקות לגבי מאותגרותך.
:) גם אני התמהמהתי פה על המחית סלק שכרגע עומדת ביני לבין המתכון. ובלי קשר, אני תמיד אומרת (לכל מי שמוכן לשמוע ולהפנים) - אם את בוחרת במשהו - עמדי מאחוריו. מאחורייך. בחרת ורוד? we have a winner. דינג דינג!
השבמחקהנה, כבר תיקנתי.
מחקולא בטוחה שבחרתי - רק התעניינתי לרגע.
ועמדת מאחורי זה! וואן האנדרד פרסנט! ורודה ליום אחד 😘
מחקטלטול
השבמחקפוסט מהממם ותמונות נהדרות
מתי את פותחת קורס צילום????? אני הראשונה שארשם. מבטיחה
משהו את
נשיקות
מהממת בעצמך!
מחקשומרת לך מקום טנטטיבית :)
איזה יופי! כזו זריקת אופטימיות באמצע היום (:
השבמחקמהמם ברמות!!!!
השבמחקכמה לחמניות בערך יוצאות מהכמות הזאת?
תודה :)
מחקמשהו כמו 30 קטנות יחסית.