יום שני, 14 במרץ 2016

סלט הכרובית של תמי (עם תוספות קלות)

אז נסענו לחופש.
קצרצר ממש.
רק הוא ואני וכל השקט שהתגעגענו אליו.

לא עשינו הרבה. 
לא טיילנו וכבשנו יעדים חדשים.
רק נשמנו.
לאט.

נשימות שקטות של אנשים שעצרו את המרוץ לרגע.
ולא, לא הצלחנו לעשות את זה בחריקת בלמים. 
חלפו שעות עד שהשתקנו את רחש המציאות.

לא צילמתי הפעם. כמעט כמעט בכלל.
לפעמים צריך לדמום ליום או יומיים (וחצי, נגיד).

אז משחזרת בבית טעם או שניים, כדי לא לשכוח לעצור ולנשום, גם באוטוסטרדת היום-יום.

את העצירה שלנו עשינו בחאן תמר וגפן המופלא במצפה הילה. תמי המקסימה אירחה אותנו עם כל ליבה (מרגישים את זה בכל פינה וקרן זווית של החאן), וארוחות הבוקר שלה הן מן המושלמות שפגשנו, וירון הפגיש אותנו עם היין המצוין שהוא עושה ועם אוסף הפותחנים המאד מאד מרשים שלו.

סלט כרובית של תמי (בתוספות קלות, כי התאים)


1 ראש כרובית חתוך לפרחים קטנטנים
3-4 צנוניות פרוסות דק
כ-20 פולי פול ירוק שקולפו נחלטו וקולפו שוב
בצל ירוק קצוץ
חופן שקדים פרוסים ואגוזי קשיו קלויים
1-2 כפות שמן זית כתיתי מעולה
מיץ מלימון שמן
פלפל שחור ומלח גס.

פשוט מערבבים




5 תגובות:

  1. יקירתי, יפתי, מוכשרתי,
    אני לא יודעת באיזו אוטוסטרדה את נוסעת (סתם, אני ממש יודעת) אבל מהתמונות והבלוג שלך נשקף כזה שקט, תמיד, שזו הנשימה שלי, דקה וחצי בתוך היום המטורף.
    אוהבת אותך מאד מאד.

    השבמחק
  2. היופי בפשטות שלך ממכר. מדהימה
    מתעלפת ממך כל פעם מחדש.

    השבמחק