יום שבת, 5 בדצמבר 2015

טרליני

ואז את כבר בתוך הריצה.



וזו דווקא ריצה טובה (אמרה זו ששונאת לרוץ).
כזו שמצליחים לנשום בה (דבר בכלל לא טרוויאלי בשביל שונאי רוץ).
ויש בה עליות מגביהות ומורדות מקלים.

ואת יודעת שגם הכיוון סוף סוף נכון.

אבל בכל זאת את מתגעגעת קצת, לטעמים שהיו רגע לפני שיצאת.

הבטחתי להביא כאן קצת מהטעמים של פוליה, שבאמת התמכרתי אליהם ואני מחכה כבר להזדמנות הבאה (שעלולה להגיע רק בעוד שנים לא מעטות), לטעום מהם עוד ועוד.

למרות שכולנו כבר בהכנות לחנוכה, וכיוון שאת חובת מתכון הסופגניות כבר יצאתי, מציעה לכם מתכון לנשנוש פריך וקליל.
מושלם עם כוס משקה של טרום ארוחה, כלומר אפריטיף - שזה מנהג שמומלץ בחום לאמץ.

בפוליה הם נמכרים בשקיות בכל פינה.  Taralli - הם הכעכים הגדולים ו-Tarallini הקטנטנים.
על בסיס שמן זית, יין לבן ולעיתים גם תפוחי אדמה. מתובלים בעשבי תיבול או ככה, נטורל.


טרליני

לכ-30 יח׳

2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן
מעט פלפל שחור טחון טרי
כף עשבי תיבול קצוצים כמו אורגנו, רוזמרין או טימין

מערבבים את כל החומרים מלבד עשבי התיבול ולשים יחד כ-5 דקות, לבצק רך ונעים.
מוסיפים את עשבי התיבול ולשים עוד מעט.
מכסים ומניחים לבצק לנוח כחצי שעה.
בסיר גדול מרתיחים שפע של מים.
צרים מהבצק נחשים קטנים, בקוטר של כ-1 ס״מ ובאורך 4-5 ס״מ, ומהדקים אותם לכעכים עגלגלים.
כשהמים רותחים, מעבירים את הכעכים לבישול קצרצר (כדקה) במים. מכניסים כ-8-10 יח׳ בכל פעם. לאחר שהכעכים צפים על פני המים, מעבירים אותם בעזרת כף מחוררת למגבת יבשה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מסדרים את הכעכים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-30 דקות, עד שהכעכים זהובים.
נזהרים לא לאפות יתר על המידה, כיוון שאז טעמם הופך מריר.


הדרינק ליד, לבחירתכם.




7 תגובות:

  1. מה יהיהההההה עם הצילומים שלך?
    נפלתי שדודה...

    השבמחק
  2. טוב, את אלופה ברמות על. כמה יופי ועומק יש בצילומים שלך ♥

    השבמחק
  3. טלטול יא צלמת בחסד
    תמונות וסטיילינג מעלפי חושים
    ביום שאת פותחת סדנת צילום אני נרשמת מיד.
    מדהימה אחת.
    נשיקות

    השבמחק