יום שלישי, 6 בינואר 2015

מאפה ביצים קליל

להתחייב זה לא דבר פשוט.
לעשות בחירה אחת ולהיצמד אליה לאורך זמן או להחליט ללכת בדרך אחת ולא באחרת.

האם באמת המשקפיים האלו, הן יהיו מרכז הפנים שלי בשנתיים-שלוש הקרובות? האם כאן אני רוצה לגור? השולחן הזה? אנחנו סבבה ביחד? יוגורט לארוחת בוקר? המקצוע שלמדתי בגיל עשרים וקצת?
ואם ביום שני לא בא לי?


אותו דבר עם מתכונים - אני אוהבת את אלו שמתגמשים איתי. שמאפשרים לגוון, להחליף, לשנות דיעה.
לא תמיד חייבים להתחייב.

אז מה קורה כשאופים ביצים? דברים נפלאים וארוחות בוקר מענגות. או בראנץ׳ אם אתם רוצים לאכול קצת יותר מאוחר ובסטייל.
הכיף ב(אי) המתכון הזה הוא שהוא לגמרי פתוח לדיעות משתנות.
מה שטעים לכם, מה שיש במקרר או פינוקים שרכשתם במעדניה המקומית (אם לעומתי, הפריפריאלית, יש לכם אחת כזו בהישג יד) - העיקר שתפתחו על כל העסק ביצה.

ומה עושים?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בכלים אישיים חסיני חום מערבבים דברים שאוהבים: למשל תרד טורקי טרי מהשדה, שמנת לבישול ועגבניות שרי. מעליהם פותחים ביצה, מפזרים פרמזן מגורר ופטרוזיליה קצוצה ומתבלים במלח גס ופלפל שחור טחון טרי.

אופים יחדיו 10 דק׳ עד שהכל רותח ומבעבע.
לא נותנים לעסק להצטנן יותר מדי ואוכלים.
בכפית.


6 תגובות:

  1. מעולה! תודה על הרעיון! שמתי מתחת חצי קרואסון ישן, קצת זיתים מעל ויצא נהדר.
    סופה נעימה שתהיה לך! :)

    השבמחק
  2. זה נראה כמו משהו שחייב להיות אחד מרשימת תענוגות החיים!

    השבמחק
    תשובות
    1. אני יכולה להגיד לך מניסיון אישי שאכן כך

      מחק
  3. זה פשוט מעולה. הגיע היום תרד בארגז הירקות ולא ידעתי מה לעשות איתו. יצא מושלם

    השבמחק