יום חמישי, 25 בדצמבר 2014

עוגיות גרעינים, שוקולד צ׳יפס ומלח גס

כשקוראים בלוגים של אחרים נדמה שההשראה תמיד שם, שהזמן הוא אינסופי ושהכל יוצא טעים, מעוצב ופוטוגני.
אז אני כאן כדי לספר שזה נכון.



טוב, לא.
כי ברוב הזמנים וברוב המקומות, גם חייה של בלוגרית הם רגילים למדי. 
המטבח די מבולגן, הכביסה ממשיכה לרדוף אחרי הזנב של עצמה (וגם הכלבלבה שהצטרפה למשפחה זה מכבר והוציאה הכל מאיזון לרגע) והעבודה - זו שמפרנסת גם את הגוף ולא רק את הנשמה, פשוט נמצאת שם גם בימים שהם לא מסוג #ilovemyjob, תרועות וצלצולים.


ואז כל מה שמתחשק זה רק דברים מוכרים. נעימים. שקטים.


כאלה שמלקטים ומארגנים את המחשבות הפנימיות.
כאלה שמרגיעים תאוות פחמימות קלה של חורף.

 אז הפעם מתכון כזה רגיל רגיל. של אנשים רגילים ושל בית. של קופסת עוגיות מנחמת שמונחת במטבח, עבור אלו שנודדים אליו מדי פעם ועבור אלו שנמצאים בו רוב הזמן.

 אבל עם פיתול קטן.
כי בכל זאת צריך שיהיה מעניין וכדי שתהיה לכם סיבה לבוא.

 עוגיות גרעינים, שוקולד צ׳יפס ומלח גס (כ-45 עוגיות)

1 חב׳ חמאה רכה (200 גר׳)
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר דמררה, או חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית מלח גס
1/2 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1 כוס שוקולד צ׳יפס (רצוי 60% מוצקי קקאו)

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

בעזרת מיקסר עם וו בלון, במהירות גבוהה, מקציפים את החמאה והסוכר עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל וממשיכים להקציף.

מנמיכים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים לפי הסדר.

על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מסדרים בעזרת שתי כפות כדורים חסרי צורה בגודל של כאגוז מלך.

חשוב להקפיד לרווח בין העוגיות, כי הן מתפשטות באפיה.

אופים כ-10 דקות, עד לגוון זהוב עדין - בזמן אפיית העוגיות האלו אני לא מתרחקת מהתנור, כי אם הן נאפות יותר מדי הן הופכות יבשות ומרירות.


5 תגובות:

  1. נראה נהדר.
    תמונות מופלאות!

    השבמחק
  2. תודה רבה ! אפשר לשאול איזו חבילת חמאה? 100גרם ? 200?

    השבמחק