יום ראשון, 14 בדצמבר 2014

רצונות של תנינה ולביבות הולנדיות

English translation of the recipe at the end of the post

״מה הענין הזה שתמיד אני מקסמת מה שצריך, מה שאחרים רוצים, ואף פעם לא מה שאני באמת רוצה. אבל מה הוא הדבר הזה שאני באמת רוצה״ תנינה לא ידעה. ״הכל יודעים בדיוק מה הם רוצים, חוץ ממני, אז אין לי ברירה אלא לקסום את עצמי בדמות מישהו אחר, וללמוד איך לרצות״.









התלמידה הצעירה ואני (וגם אבא שלה) חוקרות לאחרונה את ״מי יציל את תנינה״ המופלא של נורית זרחי.
אולי יותר נכון להגיד שאני חוקרת, באדיבותה או בערבים שהיא מאפשרת לי להקריא ספר שכריכתו אינה ורודה, נסיכתית ומנוצנצת.
צרורות של תובנות מבריקות מקופלים בין דפי הספר הזה.




בעיקר לאימהות, שבין עבודה, לילדים, לתכנוני חנוכה ומהלכי קריירה מתוחכמים (נגיד), מהרהרות במהות הזו של החיים וברצונות הפרטיים שלהן. זה מפתיע לגלות אותן נוחתות על ראשך (במנפלה שכזו בשפת תנינה) בזמן ההקראה המפוהקת של לפני השינה.






״למה לי להתעקש על זה. האם אני באמת רוצה להיות מלך? לא ולא, איני רוצה לרשת את כסא המלוכה של יפו. זה היה רצון של מישהו אחר ואני סתם נכנסתי בו. הנה, זה מה שקורה כשלא יודעים מה רוצים. עוד הייתי יכולה למות בגלל משהו שאני בכלל לא רוצה״.






לאחרונה אני ממש משתדלת לזוז מהמקום הזה ולמצוא את הרצונות האמיתיים שלי. אין באמת סיבה למות (מטאפורית בלבד ובאופן תניני לחלוטין) בגלל משהו שלא באמת רוצים.



״למה באת?״ לחשו הרצונות.
״מפני שרציתי לדעת איך רוצים״, אמרה תנינה.
״אוה״, הרצונות התחילו לרצות עד שהניעו בגופם את כל הנדנדות, הערסלים והספסלים נגד עיני תנינה. ״זה כל כך פשוט״, אמרו לה, ״את צריכה לקרוא לנו ואנחנו כבר באים. אין פה שום מקום לבלבול״.
״כן״, אמרה תנינה, ״ זה מה שאתם חושבים, אבל מהצד שלנו, מלמטה, הכל נראה אחרת״.


אז פה, בבלוג הזה, אני עושה את מה שאני הכי רוצה. ופה, יחד עם חג האור שתיכף מנפיל את עצמו עלינו, אני רוצה להגיד קצת תודה - קודם במילים ואחר כך במתכון.
תודה לכל מי שמלווה ומעודד אותי בשנה וחצי האחרונות. לכל מי שתמך, החמיא, עשה לייק, נרשם לבלוג (מומלץ בחום), סיפר לחבריו וגרם לי להרגיש שזה כדאי כל הסיפור הזה.
תודה עיקרית יחידה ומיוחדת לאיש שאני חולקת איתו את חיי על כך שהוא עוגן, מפרש ורוח בהזמנה אישית.

באמת מלמטה זה נראה אחרת, אבל כשמזמינים את הרצון הנכון, יש משהו שהופך, לפחות חלק מהזמן, לקצת יותר פשוט.

לביבות הולנדיות
אלו לביבות חנוכה של ילדותי, של הבית.
את אלו המגורדות מתפוחי אדמה הכינו הסבתות שלי - כל אחת וגרסתה ותמיד עם רסק תפוחים.
אבל בבית, אמא שלי טיגנה את אלו כי הן עדינות וטעימות ובעיקר מאד מהירות הכנה.
ערב לביבות כזה היה ברשימת הרצונות שלי ושל אחי רוב ימות השנה. לפעמים זכינו לכזה סתם כך באמצע שבוע רגיל לחלוטין, אבל בחנוכה הוא היה מובטח.

מרכיבים:
250 גר׳ קמח תופח
1 ביצה גדולה
200 מ״ל חלב
1 גביע אשל
2 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
מעט מלח

חמאה לשימון המחבת
אבקת סוכר לפידור

מערבבים יחד את כל החומרים בקערה.

מחממים מחבת שטוחה ומשמנים במעט חמאה.

בעזרת כף, סודרים על המחבת עיגולים קטנים ודקים ומטגנים עד שזהובים משני הצדדים.

מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם.



עכשיו כל מה שנותר לי הוא ללמוד לקפוץ ראש לתוך רצון. יש לי הרגשה שזוהי יכולת שיש לתנינה.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poffertjes - Dutch pancakes

These are my home childhood Hanukkah latkes.
Both of my grandmas made the potato ones, each her version and always with apple sauce.
But at home, my mother made these because they are light, tasty, and easy to make.
Such a pancake evening was on my brothers' and mine wish list all year. Sometimes we had them on completely normal weekdays, but on Hanukkah it was certain.

Ingredients:
250 grams self-raising flour
1 large egg
200ml milk
1 cup yogurt
2 tablespoons sugar
1/2 teaspoon vanilla extract
Pinch of salt

Butter for greasing the pan
Powdered sugar for serving

Mix all of the ingredients in a bowl.

Heat a flat pan and grease with a little butter.

Using a spoon, spread small circles on the pan  and fry until golden on both sides.

Sprinkle with powdered sugar and serve hot.

20 comments:

  1. מקסים! התמונות,המילים,המתכון...

    השבמחק
  2. כמו שאמרת, בעיקר לאמהות. לילדים לפעמים קשה לעקוב אחרי תהפוכות הנפש של תנינות.
    מקסים. הכל.

    השבמחק
    תשובות
    1. ועדיין יש לי תקווה שמשהו מחלחל שם פנימה.
      תודה :)

      מחק
  3. איפה להתחיל.. בתמונות המדהימות, בספר שנשמע מדויק כ"כ גם לי וגם לבנותי.. או למתכון שבא לי בדיוק בזמן לפני חנוכה ואפילו יש לי גנים הולנדיים.. נולדתי שם ..!
    יופי של פוסט.

    השבמחק
  4. צימררת ממש. אם זה במילים המדויקות והתמונות המדהימות.. כיף.

    השבמחק
  5. זה נראה כל כך פשוט וטעים. הרצון התניני שלי הוא לאכול עכשיו את כל הערימה. אפשר?

    השבמחק
    תשובות
    1. את יוצאת מתוך הנחה שנשאר משהו :)
      אבל תמיד אפשר להכין עוד .

      מחק
  6. מצחיק, זוכרת שקראת את הספר הזה כשהייתי בבית הספר היסודי :)
    הרצונות שלי כרגע הן בעיקר לנשנש מהלביבות האלה
    את כותבת מקסים והצילומים שלך ממיסים אותי ברכות

    השבמחק
    תשובות
    1. מזדהה, אפילו שהן היו כאן ממש, הרצון הזה לא ממש עובר.
      ותודה!

      מחק
  7. לא יודעת מה יפיפה יותר - המילים או הצילומים. הולכת לקנות את תנינה ולטגן כמה לביבות!

    השבמחק
  8. אחד הספרים אם לא ה. עכשיו אני חייבת ללכת למצוא אותו בערימות, כי באמת לא נתקלתי בו המון זמן. והצילומים שלך, אוחחחח.

    השבמחק
  9. אצלינו היו מוסיפים לתוך הבלילה גם קוביות של תפוח חתוך דק :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. אצלנו זה מגיע כרסק תפוחים ליד, אבל לא עם אלו, אלא עם הרגילות מתפוחי אדמה.

      מחק
  10. יש גם גרסא רוסית מאוד דומה וטעימה, האוכל החביב על הילדים שלי.
    תמונות מדהימות והטקסט מקסים.
    תודה לך :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך יקירתי. ואני חושבת שכמעט לכל תפוצה יש גירסה ללביבות האלה.

      מחק
  11. וואו איזה תמונות מרהיבות, וכתיבה נהדרת..אני הולכת למצוא את הספר הזה, וגם להכין לביבות (-: תודה רבה!

    השבמחק