יום שני, 15 בינואר 2018

קיש לוריין



את הזמן אין צורך לחשב לאחור.
כי אם נתחיל, מתי נסיים? ואולי גם תתחילו להתחשבן איתי על היעדרויות ממושכות מדי ואני, אני בכלל לא מתנצלת.
לעיתים נערה צריכה הפסקות.

לעיתים את צריכה לאסוף את עצמך, טיפות טיפות, אחרי שהתפזרת לכל הרוחות.

כי ככה, לפעמים את פשוט מתפזרת. לפעמים נקמטים בחיים שלך קמטים שכבר לא תוכלי לישר בחזרה, בדיוק כמו שבהיסח דעת של רגע, קיפלת ציור שצייר לך הילד שלך אל מול עיניו הפעורות והכנסת לתיק.
הוא יודע שהקמט הזה כבר לא יתגהץ יותר לעולם. את יודעת שבעוד עשר דקות כל זה כבר ישכח.



את יודעת שקמטים בנייר ובלב אפשר להפיס בליטוף.
או באכילה רגשית.

לאחרונה את (כלומר אני) מרבה באכילה רגשית, נושא שיש לטפל בו בעתיד הקרוב, אך בינתיים אנחנו (את ואני) מקבלות אותו בחמלה, כמו את העובדה שבחרת זוג נעליים אחד שנוח לך ואת צועדת בו כל החורף, ואת זה שלעולם לא תרוצי יותר מחצי קילומטר בלי להקיא ריאה.

אכילה רגשית אצלנו (שוב את ואני) מורכבת משתי קטגוריות: הראשונה, שוקולד, אין מה להוסיף. והשניה, מאכלים עם טעם של בית. זה שגדלנו בו. במקרה הזה כל דבר עם נקניק וגבינה יכול לעבוד.

אז קיש לוריין.
צרפתי, קלאסי - כל מה שנערה מקומטת קלות, שדוגלת בהליכה, מגדירה כניחומים.
הנה המתכון שם למטה.
נחמד לשוב.



קיש לוריין

תבנית טארט בקוטר 26


לבצק (המתכון הנצחי מהספר הצרפתי של אהרוני)

2 כוסות קמח
180 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
קמצוץ מלח
1 ביצה
3 כפות מים קרים


למילוי

4 ביצים
350 מ״ל שמנת מתוקה 15% שומן
מעט אגוז מוסקט טחון

פלפל שחור
50 גר׳ גבינת אמנטל מגוררת
50 גר׳ גבינת גרוייר מגוררת
180 גר׳ שינקן מעושן פרוס דק וחתוך לקוביות קטנות


במעבד מזון עם להב מתכת, מניחים קמח, חמאה, ביצה ומלח. מעבדים עד שהתערובת פירורית. מוסיפים את המים וממשיכים לעבד רק עד שהבצק מתגבש לגושים גדולים. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה לפחות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס״מ ומרפדים את תבנית הטראט. מהדקים היטב, חותכים את השוליים העודפים ואופים אפיה עיוורת (מניחים מעל נייר אפיה ועליו קטניות יבשות) כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב קלות. מוציאים מהתנור.

בינתיים, טורפים יחד את הביצים והשמנת ומתבלים בפלפל ואגוז מוסקט. 

מפזרים את השינקן והגבינות באופן שווה על הקלתית האפויה ומוזגים מעל את תערובת הביצים והשמנת.

אופים 20 דקות נוספות עד שהמלית זהובה ויפה.

מתנחמים.

*אפשר לאפות גרסה כשרה נטולת נקניק, זה טעים מאד

10 תגובות:

  1. הקיש נראה נפלא וטעים ממש.
    ובכלל, טוב שחזרת (וטוב שלא התנצלת).

    השבמחק
  2. לטל המתפזרת והנקמטת, איזה פוסט יפה, נשי (במובן המכיל), שקט... בוודאי ובוודאי שנערה זקוקה להפסקות, זה אפילו במודה! אני מאוד אוהבת את הכתיבה שלך, זו כתיבה שצריכה את הזמן שלה. ואני מאלו שכנראה אסתפק בליהנות מהתמונות הציוריות שלך, פחות בעניין של לאפות :)

    השבמחק
  3. איך ידעת שאני ואת בשלב של אכילה רגשית שכזו?

    השבמחק
  4. נעים לצלול לאוירה עם הצילומים והכתיבה שלך. שום קמטים.רק בצילום..וגם אני עם אותו זוג העונה��

    השבמחק
  5. וואו איזה טקסט מרגש ונוגע, מתחברת לכל מילה....
    תודה!

    השבמחק