יום רביעי, 15 בפברואר 2017

פנקייק סיני בשני מילויים

צרור בלונים מטייל עם איש בים.

הוא לא האיש שלהם, של הבלונים. מיד רואים שהם לא שייכים אחד לשני, ובכל זאת הם מטיילים. יחד. בלונים ואיש, איש ובלונים.



אני אוהבת להתבונן מהצד. לנחש סיפורים שקרו וכאלו שהייתי רוצה שיקרו, אבל הם אף פעם לא נשארים איתי, הסיפורים.  מתפוגגים להם לאוויר ומשאירים אותי להצטער על העלמותם.
למרות שרציתי מאד, לאיש הזה לא מצאתי סיפור. רק ידעתי שהבלונים לא שייכים לו.

אולי יום אחד אדע גם לכתוב סיפורים של אחרים. אלו שנעזבים מידיהם ברגע של הסחת דעת, כמו צרור בלונים.


בינתיים אני עדיין עובדת על הסיפור של עצמי. הופכת בו, מתלבטת איתו, משנה ומשתנה בעקבותיו. לא תמיד יודעת אם אני מובילה אותו, או שהוא מוביל אותי.

כמה זה קל להביט בסיפורים של אחרים, לטוות בהם חוטים, לנחש כוונות ומבטים. 
כמה קשה ומעייף לא פעם, להתחייב לסיפור הפרטי שלי. זה שלפעמים בא לי להשליך בו את כל הבגדים על הרצפה, לפרוע את הוילונות ולטרוק עליו את הדלת, כמו הנערה המתבגרת שעוד לא ממש עזבה אותי, וכנראה שלעולם לא תעזוב. לפעמים בא לי להתכרבל בחומו המוכר והטוב ולפעמים אני רוצה להפוך אותו לענק מהחיים, עמוס חידושים וחלומות.

לא החלטית משהו.

לעיתים כזאת אני.

ולכן גם לא לגמרי ידעתי איך לקרוא למתכון הזה. אם הוא בכלל צריך שם חדש. המקור שלו נקרא באנגלית Scallion Pancacke - או פנקייק סיני או בינג והוא ממולא בבצל ירוק.
אני מציעה להרחיב קצת את מנעד הקמחים והמילויים, סתם כי זה כיף. את שלי מילאתי בגבינה מלוחה ובצל ירוק או בבטטות צלויות ועירית. גבינה קשה חריפה כמו פרמזן או פקורינו גם תתאים להם מאד ואם מורידים את המלח בבצק, אני יכולה לדמיין גם גרסה מתוקה.

פנקייק סיני ממולא


1/2 2 כוסות קמח - המקור נעשה מקמח לבן, אני ממש בעד קמח כוסמין שיוצא מצוין
1 כוס מים חמימים
רבע כפית מלח

במיקסר עם וו לישה, לשים יחד את כל החומרים עד לבצק רך מאד ודביק. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לנוח לפחות חצי שעה.

למילוי בצל ירוק וגבינה מלוחה

3 בצלים ירוקים קצוצים דק
כ-100 גר׳ גבינה מלוחה מתפוררת מסוג בולגרית או ברינזה
פלפל שחור

למילוי בטטה צלויה ועירית

כ-4 בטטות קטנות
חצי צרור עירית קצוץ דק
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט טחון

שמן צמחי לפתיחת הבצק

מחממים תנור ל-200 מעלות
צולים את הבטטות שלמות בקליפתן עד שהן רכות מאד ולפחות צד אחד שלהן ממש נשרף.
בעזרת כף מעבירים את תוכן הבטטות לקערה, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומועכים במזלג למחית חלקה.

בקערה נפרדת מפוררים את הגבינה המלוחה לפרורים קטנים ומתבלים בפלפל שחור.

לאחר שהבצק נח, מעבירים אותו למשטח משומן ויוצרים גליל בקוטר של כ-4-5 ס״מ. חותכים את הגליל ל-15 כדורים קטנים. משמנים שוב את המשטח ומרדדים כדור בצק למלבן דקיק. מורחים שכבה דקה ממלית הבטטה ומפזרים מעט עירית. מגלגלים את המלבן מהצד הרחב שלו לנחש, אותו גוללים לצורת שבלול. בעזרת אצבעות משומנות (מוסיפים עוד מעט שמן למשטח אם יש צורך), משטחים את השבלול לפיתה דקה.

למלוי בגבינה מלוחה, חוזרים על פעולת פתיחת הבצק, מפזרים מתערובת הגבינה והפלפל וחופן קטן של בצל ירוק, מגלגלים ומשטחים כמתואר למעלה.

מחממים מחבת כבדה, וצולים את הפנקייקים עד שעשויים היטב מכל צד.
יש שבשלב זה מטגנים אותם בשמן, לטעמי זה מיותר.











7 תגובות:

  1. וואו, זה נראה ונשמע פשוט מעולה!! ואני אוהבת את הכתיבה שלך כל כך ♥

    השבמחק
  2. יפה, התמונה הפותחת.
    איכשהו המתכון הזכיר לי שילוב של שני מאכלים קוריאנים דווקא: סוג של פנקייק בצל דומה (אבל כזה שנראה יותר כמו חביתה) וסוג של מאפה מתוק דווקא בשם "הוטוק" (שמזכיר את המתכון שלך במראה, אבל הוא בכלל הכי סופגניה שיש בטעם).

    השבמחק
  3. יאאאא! מה עושים אם אין וו לישה?

    השבמחק