יום רביעי, 27 ביולי 2016

מרק קישואים ועשבי תיבול קר

האיש היקר שנשוי לי, טוען בתוקף שמשהו אצלי משובש בנוגע לטעמי ילדות.

אני אומרת שילדים אמורים לאהוב פטריות, ולבבות ארטישוק, וגבעולי סלרי מבושל שניצודים מבין שאר הירקות בתבשיל.

הוא חושב שאני לא מבינה כלום או משוגעת קלות.

והילדים בצד שלו.
מסתבר.
אין סיכוי להעלות על צלחתם פטריות.
פטריות!

אזלמרות הגיס החמישי שאני מחזיקה בבית, כשרחלי אמרה מתכוני ילדות, הלכתי על קישואים.
ילדים אוהבים קישואים.
נשבעת לכם.


המרק הזה הוא סמן הקיץ הרשמי שלי.
כשאמא שלי התחילה לצנן מרקים במקרר, ידעתי שהגיעה עת הגופיות.


מדובר פה באמת בכלום עבודה, שזה בערך מקסימום המאמץ שאני מוכנה לעשות ביולי אוגוסט. והבונוס - שונאי הפטריות מתים עליו!


מרק קישואים ועשבי תיבול קר


1 בצל גדול חתוך גס
כ-1.5 קילו קישואים פרוסים גס
3-4 שיני שום קלופות
כף שמן זית
חופן נדיב שמיר קצוץ
חופן עלי בזיליקום קרועים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט

בסיר גדול מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל וצורבים קלות. מוסיפים את הקישואים והשום, מתבלים במעט מלח וצולים עד השחמה קלה.
מכסים במים עד לגובה של כ-3 ס״מ מעל הירקות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דק׳ על אש קטנה, עד שהירקות רכים.
מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כ-15 דקות, טוחנים בעזרת בלנדר סטיק ומתבלים.
מעבירים למקרר לצינון של 5 שעות לפחות.
מגישים קר (נו מה?) עם יוגורט או שמנת חמוצה.




והנה כאן תמצאו את כל המתכונים בפרוייקט הסנטימנטלי והמקסים הזה: כאן לוחצים




16 תגובות:

  1. בספר החדש של גווינית' יש ווריאציה דומה עם כרישה והיא מעולה!!! מדהים כמה שהמרק הזה טעים קר

    השבמחק
    תשובות
    1. א. זה שיש לך את הספר החדש של גווינית׳.
      ב. נכון?

      מחק
  2. יואו, כמה יפה את מצלמת. וכרגיל הפוסט מהמם כל כך ♥

    השבמחק
  3. האמת היא שאני חייבת להסכים עם אישך - בתור ילדה לא הייתי אוכלת מרק ירוק גם אם היה מדובר בחיים או מוות :) היום לעומת זאת הצלחת הזו נראית לי גן עדן.
    הצילומים נפלאים!

    השבמחק
    תשובות
    1. אני עדיין משוכנעת שאני צודקת וכולכם טועים!

      מחק
  4. את צלמת מחוננת, איזה תמונות מדהימות. הכי להדפיס ולתלות.
    והמתכון נשמע מעולה ממש.

    השבמחק
  5. התמונות פשוט מהממות, שכחתי שאני בכלל לא אוהב קישואים :)

    השבמחק
    תשובות
    1. איך אפשר לא לאהוב קישואים??
      ותודה! שמחתי להכיר :)

      מחק
  6. נמסתי לתוך הצילומים שלך....
    בעיקר לתוך תמונת האורך של המרק עם הפרחים הקטנים מעל,
    שעושה חשק עז למסגר ולתלות...
    את מהממת והיה כיף אדיר להכיר

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי - שמחתי מאד להכיר את הקסם שמאחורי הפטל!

      מחק
  7. כמה שהכל יפה. המילים והרגעים. את קסם.

    השבמחק
  8. א. כמובן שהוא צודק. את משוגעת קלות.
    ב. המרק יצא מהמם
    ג. רק אני אכלתי. הילדים אפילו לא חשבו לטעום, והם יחסית מהצד שלך.

    השבמחק
    תשובות
    1. א. בסופו של דבר אני קצת גאה בזה.
      ב. הכי משמח!
      ג. אל תוותרי, הם ישתכנעו בסוף.

      מחק