האיש היקר שנשוי לי, טוען בתוקף שמשהו אצלי משובש בנוגע לטעמי ילדות.
אני אומרת שילדים אמורים לאהוב פטריות, ולבבות ארטישוק, וגבעולי סלרי מבושל שניצודים מבין שאר הירקות בתבשיל.
הוא חושב שאני לא מבינה כלום או משוגעת קלות.
והילדים בצד שלו.
מסתבר.
אין סיכוי להעלות על צלחתם פטריות.
פטריות!
אזלמרות הגיס החמישי שאני מחזיקה בבית, כשרחלי אמרה מתכוני ילדות, הלכתי על קישואים.אני אומרת שילדים אמורים לאהוב פטריות, ולבבות ארטישוק, וגבעולי סלרי מבושל שניצודים מבין שאר הירקות בתבשיל.
והילדים בצד שלו.
מסתבר.
אין סיכוי להעלות על צלחתם פטריות.
פטריות!
ילדים אוהבים קישואים.
נשבעת לכם.
המרק הזה הוא סמן הקיץ הרשמי שלי.
כשאמא שלי התחילה לצנן מרקים במקרר, ידעתי שהגיעה עת הגופיות.
מדובר פה באמת בכלום עבודה, שזה בערך מקסימום המאמץ שאני מוכנה לעשות ביולי אוגוסט. והבונוס - שונאי הפטריות מתים עליו!
מרק קישואים ועשבי תיבול קר
1 בצל גדול חתוך גס
כ-1.5 קילו קישואים פרוסים גס
3-4 שיני שום קלופות
כף שמן זית
חופן נדיב שמיר קצוץ
חופן עלי בזיליקום קרועים
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
בסיר גדול מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל וצורבים קלות. מוסיפים את הקישואים והשום, מתבלים במעט מלח וצולים עד השחמה קלה.
מכסים במים עד לגובה של כ-3 ס״מ מעל הירקות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דק׳ על אש קטנה, עד שהירקות רכים.
מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כ-15 דקות, טוחנים בעזרת בלנדר סטיק ומתבלים.
מעבירים למקרר לצינון של 5 שעות לפחות.
מגישים קר (נו מה?) עם יוגורט או שמנת חמוצה.
והנה כאן תמצאו את כל המתכונים בפרוייקט הסנטימנטלי והמקסים הזה: כאן לוחצים
בספר החדש של גווינית' יש ווריאציה דומה עם כרישה והיא מעולה!!! מדהים כמה שהמרק הזה טעים קר
השבמחקא. זה שיש לך את הספר החדש של גווינית׳.
מחקב. נכון?
יואו, כמה יפה את מצלמת. וכרגיל הפוסט מהמם כל כך ♥
השבמחקתודה!! :))
מחקהאמת היא שאני חייבת להסכים עם אישך - בתור ילדה לא הייתי אוכלת מרק ירוק גם אם היה מדובר בחיים או מוות :) היום לעומת זאת הצלחת הזו נראית לי גן עדן.
השבמחקהצילומים נפלאים!
אני עדיין משוכנעת שאני צודקת וכולכם טועים!
מחקאת צלמת מחוננת, איזה תמונות מדהימות. הכי להדפיס ולתלות.
השבמחקוהמתכון נשמע מעולה ממש.
תודה! מרגש
מחקהתמונות פשוט מהממות, שכחתי שאני בכלל לא אוהב קישואים :)
השבמחקאיך אפשר לא לאהוב קישואים??
מחקותודה! שמחתי להכיר :)
נמסתי לתוך הצילומים שלך....
השבמחקבעיקר לתוך תמונת האורך של המרק עם הפרחים הקטנים מעל,
שעושה חשק עז למסגר ולתלות...
את מהממת והיה כיף אדיר להכיר
תודה יקירתי - שמחתי מאד להכיר את הקסם שמאחורי הפטל!
מחקכמה שהכל יפה. המילים והרגעים. את קסם.
השבמחקתודה :)
מחקא. כמובן שהוא צודק. את משוגעת קלות.
השבמחקב. המרק יצא מהמם
ג. רק אני אכלתי. הילדים אפילו לא חשבו לטעום, והם יחסית מהצד שלך.
א. בסופו של דבר אני קצת גאה בזה.
מחקב. הכי משמח!
ג. אל תוותרי, הם ישתכנעו בסוף.