יום שני, 20 ביוני 2016

שבלול דובדבנים




אני שואפת להיות אשה חכמה. 
שאיפה לגיטימית, לא?
כזו שיודעת לשלוף ציטוט ספרותי הולם ולשלב אותו ברגע הנכון בטקסט (עכשיו?). 

כזו שאומרת את המילים הנכונות לילדה שחזרה שבורת לב באמצע היום (יהיה בסדר?).

כזו שמצליחה לנהל את חסכונותיה בתבונה ויודעת לא לקנות את החולצות שיתפוררו לה אחרי שבועיים (בכל אשה חכמה יש גם משהו שטחי).

אני לא האשה הזו.
אני מתחילה להפנים במידת צער כלשהי, שאף פעם לא אהיה.
(אם כי לפעמים אני מעמידה פנים לא רע).


חגגתי אתמול את יום ההולדת האחרון שמתחיל בספרה 3 והתחלתי את השנה ה-40 לחיי.
קצת מופתעת, אני מודה.
לא ציפיתי להיות שום דבר ממה שאני היום. 


בעיקר ציפיתי להיות קצת יותר חכמה. 

אבל למרות ערימת החולצות המחוררות, שאני מעבירה כל עונה מהארון, והעובדה שלא ישולבו בטקסט הזה, שום מילים מלאות השראה, מספר שקראתי לפני שנתיים.
רוב הזמן (מה לעשות, לא כל הזמן), אני חושבת שאני מרוצה.

נכון שהלכתם עם הילדים לקטיף דובדבנים? כי זו אחלה פעילות וגם טעים נורא.
נכון שחזרתם הביתה עם כמות בלתי סבירה ארוזה בקופסאות, ועוד כמות שווה בבטן?

אז אני פה בשבילכם! 
כי אם כבר לאגור ידע רב חשיבות, הכי טוב לעשות את זה בענייני מאפי דובדבנים.


שבלול דובדבנים


לבצק

200 גר׳ חמאה רכה
1/2 3 כוסות קמח
מעט מלח
1 כוס יוגורט
1כפית אבקת אפיה
קליפה מגורדת מלימון שלם

למילוי

1/2 קילו דובדבנים שלמים מגולענים
סוכר לפיזור


מערבבים יחד את כל חומרי הבצק, עד שנוצר בצק אחיד ורך מאד.
מעבירים למנוחה במקרר לחצי שעה לפחות.

מחממים תנור ל-180 מעלות (זמן מעולה לגלעון דובדבנים)

מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי ס״מ בערך.
מחלקים כל מלבן ל-3 רצועות, מסדרים לאורכן את הדובדבנים ומפזרים מעט סוכר.
סוגרים את הבצק מעל הדובדבנים ומהדקים בצביטה.
בתבנית פאי עגולה, בקוטר 26, מסדרים את נחשי הבצק מהמרכז החוצה ליצירה שבלול.

אופים כ-40 דקות, עד שזהוב. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם.





20 comments:

  1. כמה יפה את כותבת וכמה יפה את מצלמת. נראה מושלם ושוב המון מזל טוב ♥

    השבמחק
  2. איזה עדינות יש למאפה הזה. רעיון לנסות עם ים הדובדבנים שקטפנו...

    השבמחק
  3. סיון ליבנה חכים20 ביוני 2016 בשעה 13:07

    טלוש כל פעם אני נדהמת מחדש מהצילומים שלך. כמה רוך יש בהם. כמה את יצירתית. כמה הזויות שלך מיוחדות. תענוג לעיניים. כתבת מקסים. מזל טוב יקירה ������

    השבמחק
  4. וואו, אין מילה אחרת. על הכתיבה, על הצילום, על המתכון (עוד אנסה מהר לפני שנגמרת העונה), על האסתטיקה. מאפרת שעובדת עם אמא מיכל.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! שמעתי עלייך רבות :)

      מחק
  5. יפה מאוד, הכל יפה מאוד.

    השבמחק
  6. איפה קוטפים דובבנים?
    רוצה גם!
    אלופה!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה.
      ברמת הגולן יש שפע של מטעים שאפשר לקטוף בהם. העמוסים יותר נמצאים באודם ובעין זיון, ובאיזור בוקעתא - מסעדה והישובים הדרוזים בסביבה אפשר לבדוק עם המוכרים לצידי הכבישים.

      מחק
  7. טוב, הכנתי! יצא לי המון בצק (הספיק לעוגה וחצי) ועכשיו אני עוד יותר מעריצה את האסתטיות של הצילומים שלך. הכל יצא לי די עקום ומאד מלוכלך, אבל פחות קשה ממה שזה נראה ומאד טעים.
    נשיקות!

    השבמחק
    תשובות
    1. זה רק סימן שאת צריכה להתאמן ;)
      מאפים עקומים הם הכי טעימים. תכלס.

      מחק
  8. הכנתי הסופ"ש, יצא טעים מאוד!
    אבל... 1) הבצק לא יצא דביק בכלל, אפילו היה קשה לסגור את הרצועות שנפתחו כל הזמן. מה יכולה להיות הסיבה?
    2) אין סוכר בבצק? כך אמור להיות?

    השבמחק
    תשובות
    1. עניין של איזון יבשים-רטובים. לפעמים מספיק שינוי קטן בלחות בבית כדי ליצור את ההבדל. אפשר להרטיב במעט מים לצורך ההדבקה.
      אכן אין סוכר בבצק, לטעמי זה מוצלח ככה כיון שיש סוכר במילוי ואבקת סוכר מעל.

      מחק
  9. האם ניתן להשתמש בדובדבנים קפואים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, אבל חשוב לנקז מהם נוזלים לפני - פשוט להניח להם להפשיר במסננת.

      מחק
  10. היי,
    האם אפשר להשתמש באוכמניות במקום הדובדבנים?

    השבמחק