יום שלישי, 26 במאי 2015

אצבעות דובדבנים וחמאה חומה

אצבעות דובדבנים וחמאה חומה.
אני כותבת לו בסקייפ.

הלך עליו.

הוא מבקש תמונה.

אני מבקשת סבלנות.
כמו תמיד.

אין לו ברירה.
לפעמים ימהר הביתה, כי אולי הריח מצליח לעשות דרכו עד לחלון המשרד.


ואז הדלת תיפתח, מעט מוקדם מהרגיל.
רק מעט.
ואני אדע שקניתי את ליבו בעוגיה.

בשבועות ארזנו את טפנו והעפלנו צפונה, אל מטעי הקטיף העצמי הדרוזים שלמרגלות החרמון, שמתחילים להבשיל.
חירפנו את נפשנו בין הדבורים, השמש הקופחת וקולותיה העמומים של המלחמה בעבר השני של הגבול, כדי לטפס אל צמרות העצים ולצוד דובדבנים שמחירם כמעט שקול בזהב.

עכשיו כל שנותר הוא לחרצן, לאפות, לבשל בסוכר, לשמר בצנצנת, לגנוב עוד חופן מהמקרר (ולרכוש עוד קופסה בשוק ביום שישי).

המתכון המקורי נמצא אצל Smitten Kitchen הבלתי נלאית. אני שיניתי קצת את הבסיס כדי לחזק את אשליית הבריאות (בכל זאת, פרי).


אל תאשימו אותי כשלא תצליחו להפסיק לנשנש.

אולי הוא בכל זאת יבוא הביתה מוקדם.
אני לא מבטיחה שישאר משהו בקופסה עד אז...

אצבעות דובדבנים וחמאה חומה

מתאים לתבנית טארט מלבנית צרה

לתחתית:
100 גר׳ חמאה רכה
1/3 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח מלא
1/2 כוס שיבולת שועל
מעט מלח

למילוי:
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים
מעט מלח
1/4 כוס קמח לבן
1 כפית תמצית וניל
100 גר׳ חמאה
1/2 קילו דובדבנים מגולענים (משקל לפני הגלעון)

מחממים תנור ל-180 מעלות

מכינים את התחתית:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר החום, עד שהתערובת בהירה וחלקה.
מוסיפים את הוניל, הקמח, שיבולת השועל והמלח ומעבדים עוד מעט, עד שהתערובת אחידה.
בעזרת יד רטובה במעט מים, משטחים את הבצק על תחתית התבנית.
אופים 10 דק׳.

מכינים חמאה חומה:
בסיר (רצוי סיר בהיר עם תחתית כבדה) ממיסים את החמאה מעל חום בינוני. ממשיכים לבשל עד שהחמאה מקבלת גוון חום אגוזי (כ-6 דקות). נזהרים לא לשרוף.
מסירים מהאש ומעבירים לכלי חסין חום לצינון.

מכינים את המילוי:
במיקסר עם וו הקצפה, טורפים יחד את הביצים והסוכר. כשהתערובת תפוחה מעט ובהירה, מוסיפים את המלח, הקמח והווניל. אחרי שהאחרונים נטמעים, מוסיפים את החמאה החומה בזילוף עדין.

מוזגים את המילוי מעל תחתית הבצק האפויה, ומסדרים בתוכה את הדובדבנים שורות שורות.

אופים כ-40 דקות.


פותחים את הדלת כדי לאפשר לריח לצאת ולהביא אורחים.


7 תגובות:

  1. המתכון של סמיטן כבר מזמן עשה לי עיניים
    והביצוע שלך הרג אותי ברכות עוד יותר...
    מקסים

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי. מחכה לעוצר הנשימה שלך.

      מחק
  2. טוב, זה בטח כבר נגמר כי לא הגבתי מהר מספיק, אבל זה מקסים וממש עושה חשק.
    מה שנראה לי מעט תמוה הוא החמאה החומה: זו פשוט חמאה שמבשלים אותה קצת ככה? בלי כלום?
    והאם עדכנתי שהילדים שלי הודיעו שהם מעכשיו טבעונים??
    נראה לי שאצבע אחת כזו תשבור אותם, לכן אפילו לא אטרח לשאול על תחליפים...

    השבמחק
    תשובות
    1. כמעט. כמעט נגמר :).
      כן - זו חמאה שמבשלים אותה ככה. היא מזהיבה ואפילו נשרפת אם לא משגיחים עליה יפה.
      מתנדבת לגמרי לשבור את הילדים שלך :))) רק תביאי אותם, נסגור את העניין עם איזה בריוש.

      מחק
  3. זה נראה פשוט מעולה...
    איזו דרך ידידותית יש לגילעון? זה נשמע לי כמו חתיכת עבודה...
    ואם הדובדבנים לא בעונה - אפשר להשתמש באלה של הקומפוט? או קפואים?

    השבמחק
  4. לגלעון יש מכשירים חביבים כמו כלי המשחית שמצולם למעלה, בעלות ידידותית יחסית של 40 שקלים.
    לגבי הדובדבנים -
    אני מאמינה גדולה בעונתיות, עד כמה שזה עדיין אפשרי בעולמנו.
    דובדבנים משומרים אני לא מחבבת (למעט אמרנה) בכלל אז לא הייתי מנסה. אני מאמינה שהקפואים יצלחו לעניין, אבל התוצאה תהיה סמרטוטית יותר.
    אולי יש מתכונים שכדאי לשמור לעונה המתאימה.

    השבמחק