יום ראשון, 15 במרץ 2015

עוגיות טחינה ומטבע שוקולד

יתכן שהתמכרתי לסוכר בחודשים האחרונים.
בתוך סוכר אני מכלילה גם את שאר הפחמימות המנחמות למיניהן כמובן.
אני אומרת יתכן, כי יכול להיות שאני ממשיכה לאכול כרגיל בעוד העולם סביבי הפסיק לצרוך גלוטן / זנח מוצרי חלב / אוכל רק נשורת עצים / צד בעלי חיים במעברי סופר או אימץ טבעונות למעט ביצה פעם בשבוע.

יכול להיות שביחס לעולם הבריא שסביבי, אני מכורה רק באופן יחסי. שזה מצב כנראה תקין במידה זו או אחרת.
זה עדיין לא מונע ממני יסורי מצפון קשים, בזמן שהאיש היקר לי מכניס לאוטו שתי חלות חמימות ולבנות לחלוטין שנרכשו בשולי השוק.

באמת שיש בי רצון כן ואמיתי לבחון תזונה בריאה יותר, אך מכיוון שאני לא מכרסמת גזרים ועלים ירוקים להנאתי ויש לי יחסים לא פשוטים עם מספר לא מבוטל של פירות, כל העניין הופך לאתגר רציני.

אז אני אופה עוגיות טחינה ושוקולד מריר ומספרת לעצמי שהשקעתי בבריאות המשפחה.
כי באמת שאין בהן הרבה סוכר. באמת!


יאללה - אחד זריז לפני שמחביאים לנו את כל הקמח:

עוגיות טחינה ומטבע שוקולד

1/2 1 כוסות קמח לבן
1/2 1 כוסות קמח מלא
3/4 כוס שיבולת שועל עדינה
1/4 כוס שומשום מלא
1 כוס טחינה
1 ביצה
200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
מעט מלח

חופן מטבעות שוקולד מריר 60%

הערה קטנה: גיליתי לאחרונה מוצר נחמד של הרדוף שנקרא ׳תערובת דגנים׳, זה בעצם כמו קוואקר עדין שמורכב מתערובת של פשתן, חיטה, שעורה ושיבולת שועל. אני השתמשתי בו במקום קוואקר.

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים יחד את כל החומרים עד שמתאחדים לבצק.

מגלגלים כדורים בקוטר 3-4 ס״מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

במרכז כל כדור, לוחצים מטבע שוקולד ופוחסים בעזרתו את הכדור לצורת עוגיה.

אופים כ-15-20 דק׳, עד להזהבה קלה בלבד.



6 תגובות:

  1. גם אני אפיתי אתמול עוגיות טחינה ושיבולת שועל, מהמתכון הזה:
    http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=955305
    וזה אחרי מחקר מקיף באינטרנט של עוגיות טחינה.
    אני חושבת שהבעיה העיקרית היא לא הקמח.
    את הקמח הלבן את יכולה להחליף בחלקו בקמח שקדים או תחליפים אחרים.
    הבעיה היא דוקא כמויות החמאה. מה שמשדרג בטח את הטעם ברמות, אני בטוחה, אבל מיותר.
    למעשה הטחינה מתפקדת במתכון כשומן, ואני בטוחה שאת יכולה להוריד חלק גדול,
    אם לא לגמרי מכמויות החמאה.
    תגידי שאז אין טעם.... זו כבר בעיה אחרת. אבל אני מאד נהנית גם מאלו בלי החמאה.
    וחוץ מזה הפוסט ממש יפה!

    השבמחק
    תשובות
    1. דווקא חמאה פחות מטרידה אותי. סוכר וקמח קצת יותר. אבל אני לא באמת רואה סיבה להתנזר מהכל, משתדלת רק לשפר פה ושם...
      ותודה!

      מחק
  2. עוגיות יפיפיות והקופסה הדנית :)

    השבמחק