יום רביעי, 15 באוקטובר 2014

משהו עם תאנים

תקופות כאלו.
שאולי צריך בהן קצת שקט.
ואולי הן רק רגיעה קלה לפני שיגיעו הזיקוקים הגדולים באמת.




גם בשוק מרגישים את זה.
פירות הקיץ כבר כמעט ונעלמו, דוכני העלים הירוקים קצת ריקים עוד ופירות ההדר עדיין לא הפציעו במלוא כוחם.
ככה, בין לבין. עוד לא פה ועוד לא שם.


בשוק אני מגלה עד כמה אני עונתית בעצמי.
וגם אני, בין לבין, בוחנת סביב ולא יודעת במה לבחור.



עם תאנים תמיד קצת קשה לי; כל כך יפות ופוטוגניות וכל כך מרתיעות מצד שני. הביס הראשון לרוב טעים לי, אבל בשני כבר פחות מתחשק.
שילוב של פינוק עם רגישות יתר.



אם הן צלויות אז קל לי יותר.
אז אספנו (בשוק) קופסה של תאנים סגלגלות והחלטנו שכבר נעשה איתן משהו.



אין כאן מתכון מפורט הפעם.
הבצק הוא של הילה קריב מהבלוג המושלם ביסים, מתובל בעלי טימין יבשים.
מעליו התארגנו להם פרוסות תאנים, גבינת פטה עיזים מפוררת ושירבוטים של סילאן.
הכל נאפה יחד ב-180 מעלות כ-20 דקות.
זהו.


משהו בין ארוחת צהריים קלילה לקינוח.
לפעמים זה בדיוק מה שצריך.


תיכף מסתיימים להם החגים.
תיכף, ממש תיכף, אנחנו קופצים לברלין לסוף שבוע ארוך שבו נעמיד פנים שאנחנו זוג צעיר ומגניב.
יהיה כיף ויהיה פוסט.
יש למה לחכות.


6 תגובות:

  1. בול מה שאני מרגישה עם תאנים.
    בכל מקרה זה נראה מצויין ונראה לי שהייתי יורדת על הכל בלי כיבודים :-)

    השבמחק
  2. מתה על תאנים
    ונמסתי לחלוטין מהצילומים היפהפיים...
    עושה חשקר אדיר ליישר את המאפה הזה...
    תהנו בברלין :)

    השבמחק
  3. לפעמים זה בדיוק מה שצריך. בדיוק. יפיפה!

    השבמחק