יום ראשון, 7 בספטמבר 2014

מזל. דגים.

זה עומד להיות פוסט ארוך.
ראו הוזהרתם.
האמת שאחרי שהגעתי כמעט לסוף כתיבתו, הבנתי שיש פה הרבה יותר מפוסט צנוע בבלוג טרי יחסית. נולדה לנו כאן ממש כתבת מגזין.
תהנו!


זה מה שקורה כששף מוכשר נכנס אליך הביתה ובאמתחתו רשת דייגים עמוסה.
זוכרים את נעם דקרס מביסל׳ה? הבטחתי שהוא יחזור.

האמת היא שכל ההתרחשות הזו התקיימה לפני אי אלו שבועות, בתקופה סוערת יותר וקולינרית פחות. אז ארזנו את הדגים שלנו ואיפסנו אותם עד יבואו ימים שקטים יותר.
שישארו.
אנחנו מוציאים את הדגים.

האמת היא שהייתי מוכנה לאכול אותם ככה. חתיכים שכאלה. 
אבל נעם רצה להשקיע. 
אז ארגנו לו את הסו-שפית הכי מבטיחה באיזור ושלחנו אותו למטבח.
 רגע של תיאום ציפיות: 
יהיו כאן כמה מתכונים הפעם; פתיחים, מנה עיקרית אחת והקינוחים שבאו אחר כך.
כולם עם דגים - כי טונה זה אחלה קינוח.
שמחה להזמין אתכם לחגיגת הטעמים הצבעונית שהיתה כאן.
כבר בא לי שוב.

פרוסות סלמון טרי עם ענבים, דלעת טריה ויוגורט

חומרים

200 גר' סלמון טרי מאד, נקי מעור ואדרות וחתוך לסשימי עבה
חופן של ענבים ירוקים קשים ולא מתוקים מידי
חופן עלי נענע גדולים וטריים מאד
כמה רצועות דלעת טריה שחותכים בעזרת קולפן ירקות
צ'ילי קטן, לא משנה איזה צבע או זן
פילטים מלימון אחד, קרועים לחתיכות ונקיים מגרעינים
גביע יוגורט צאן עם אחוז שומן גבוה וחמיצות גבוהה
שן שום קטנה קלופה
חופן עלי שמיר טריים ועדינים
שמן זית עדין ומעולה
מלח ים גס



הכנה

חוצים את הענבים לאורכם. אם יש גרעינים, מוציאים אותם בעדינות

חותכים את עלי הנענע לרצועות דקיקות עם סכין חד מאד

חותכים את הצ'ילי לטבעות דקיקות.

ליוגורט – 
קוצצים את השמיר דק דק וגם את שן השום. מעבירים לכלי ערבוב ומוסיפים את היוגורט. מוסיפים 2-4 כפות שמן זית ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב.

על צלחת הגשה – 
מפזרים בערבוביה את הענבים, הדלעת, הצ'ילי ונתחי הדג
מנקדים ביוגורט, מפזרים את נתחי הלימון ואת רצועות הנענע ומפזרים מעט מלח על הכל.



והמנה התואמת:

נתחי סלמון טרי עם עגבניות ירוקות וזוטה לבנה

חומרים

200 גר' סלמון טרי מאד, נקי מעור ואדרות וחתוך לסשימי עבה
חופן גדול של עגבניות שרי ירוקות או עגבניית שטח בינונית ירוקה
חופן קטן של עלים טריים מזוטה לבנה
חומץ בלסמי הכי טוב שאפשר למצוא
שמן זית מעולה ועדין
מלח ים גס
פלפל שחור גרוס טרי ישר מהמגרסה

הכנה

חוצים את עגבניות השרי לרוחבן. אם יש עגבניה גדולה במקום – חותכים לנתחים גסים

מניחים את העגבניות על צלחת ומפזרים את נתחי הסלמון

מזלפים בנדיבות שמן זית מעל. מטפטפים על שמן הזית חומץ בלסמי. מפזרים את עלי הזוטה הלבנה ובוזקים מלח לפי הטעם.






הכל בסדר?
ממשיכים לעיקרית.
למה עיקרית? כי זו המנה היחידה שזכתה לפגוש חום תנור וגם כי הילדים העלימו אותה, 30 שניות אחרי שהיא פגשה את השולחן.



דניס בגריל עם ירקות קיץ וטימין (קורנית למדקדקים)

חומרים

4 יחידות של פילה דניס טרי מאד וללא אידרות
לימון אחד צהוב צהוב
עלים מכמה גבעולי טימין
עגבניות שרי על האשכול, 2-3 אשכולות יספיקו
צ'ילי טרי, הכמות והזן תלויים בכם
4-8 חצילונים או חציל אחד בינוני ונטול גרעינים
שמן זית מעולה
מלח ים
פלפל שחור – אם רוצים


הכנה

מחממים את התנור במצב גריל לכ-200 מעלות.

פורסים את הלימון לפרוסות בעובי כחצי ס"מ

חוצים את החצילונים לאורכם. 

מנקבים את הצ'ילי בעזרת סכין חדה. 

על תבנית עם נייר אפיה – מזלפים שמן זית, 5 כפות נדיבות, נניח. מניחים את כל הירקות על התבנית ומערבבים עם שמן הזית. עם הידיים הטבולות בשמן – מורחים את נתחי הדג בשמן זית ומניחים על התבנית כשהעור כלפי מעלה.

מפזרים מלח וטימין ואם רוצים גם פלפל שחור ומכניסים לתנור. מציבים את התבנית במסילה הגבוהה ביותר.

צולים בתנור כשבע דקות ומוציאים. 



יש לכם מקום לקינוחים?

 בזה יש מרכיב סודי שנעם גילה בגינת הירק העירונית והקסומה שלו. אבל יש גם תחליף לאלו מאיתנו שמגדלים עשבי תיבול שפויים.

טונה אדומה עם טימין משוגע ופרחי זעתר

חומרים

200 גרם טונה אדומה טריה מהאיכות הטובה ביותר, חתוכה לסשימי עבה
2-3 גבעולי זעתר טרי עם הפרחים
שערות מטימין שמגדל שערות. אם לא – עלי טימין משני גבעולים
שמן זית עדין
מלח ים

הכנה

בעצם אין הכנה

מניחים את נתחי הטונה על צלחת

מפזרים מעל מעט עלי זעתר טריים ופרחי זעתר טריים. אם יש שערות טימין – יוצרים כדור קטן ומניחים על הצלחת.

מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח ים, זה הכל.
ועוד אחד:

טונה אדומה עם קוויאר חציל וסלרי טרי

חומרים

200 גר' טונה אדומה טרייה מהאיכות הטובה ביותר, חתוכה לסשימי עבה
2-3 גבעולי סלרי אמריקאי, טריים מאד ועם עלים רכים, רצוי כמה שיותר ממרכז הסלרי
חציל אחד בינוני וטרי מאד
צ'ילי טרי, איזה שרוצים
פילטים מלימון אחד, קרועים וללא הגרעינים
שמן זית עדין
מלח ים גס
פלפל שחור
שן שום קטנה מרוסקת

הכנה

קולים את החציל איך שרוצים ומוציאים את הבשר של החציל מהקליפה. קוצצים דק את בשר החציל ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור ושום לפי הטעם ומערבבים היטב.

מפרידים את העלים מגבעולי הסלרי. את העלים חותכים לרצועות דקיקות ואת הגבעולים לטבעות דקיקות

גם את הצ'ילי חותכים לטבעות דקיקות.

מניחים את הטונה על צלחת, מניחים לידה את קוויאר החציל בכמה ערימות. מפזרים את טבעות הסלרי ואת טבעות הצ'ילי.

מתבלים בשמן זית, מלח ים גס ופלפל שחור ולאחר מכן מפזרים את רצועות עלי הסלרי ואת נתחי הלימון.


ואחרון חביב ממש, רענן ומפתיע:

טרטר טונה על אבטיח

חומרים

100 גר' טונה אדומה הכי טובה שיש
פלח אבטיח קטן
חופן עלי נענע גדולים
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות
כפית אחת של רוטב סויה
מעט מלח ים
שמן זית עדין

הכנה

חותכים את האבטיח ומוציאים ממנו מלבן אדום בגובה ס"מ, רוחב שלושה ס"מ ואורך 10 ס"מ. לא צריך סרגל, אפשר לפי העין.

את הטונה חותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את הבצל הירוק, הסויה, כף שמן זית וקורט מלח ים. אפשר להוסיף גם חצי כפית של ג'ינג'ר כבוש קצוץ. מערבבים היטב ומניחים בצורה מסודרת על מלבן האבטיח.

את עלי הנענע חותכים לרצועות דקיקות. מטפטפים מעט שמן זית על טרטר הטונה ומפזרים מעט מלח ים. מפזרים את רצועות הנענע.

אם הגעתם עד פה, אתם כנראה גיבורי על, או שאתם מתרגשים מאוכל כמוני. 
מצד אחד אלו נשמעים מתכונים למיטיבי לכת, מצד שני איש גבוה אחד וילדה בת 6 אחת שלחו אותם אלינו מהמטבח בקצב מסחרר. 
אני מאחלת לעצמי עוד הרבה שבתות כאלו.

7 תגובות:

  1. תפסת אותי ב-"שערות מטימין שמגדל שערות" חח =)
    הכל נראה פשוט מדהים וטעים!! גם המנות וגם הצילומים!!

    השבמחק
    תשובות
    1. זה באמת היה טימין מופרע קצת.
      תודה רבה!!

      מחק
  2. אני פשוט משתגעת מהתמונות שלך!

    השבמחק
  3. בחיי, הצילמים מדהימים! אני בכלל לא אוכלת דגים ובכל זאת קראתי מרותקת ונשארתי המון זמן על כל תמונה. הפוסט הזה ממש בונה סיפור ועולם, ועוד עם הסו-שפית הזאת... וואו!

    השבמחק