יום שלישי, 30 בספטמבר 2014

מתכון בריא בשבוע: סלט קינואה בקארי עם ירקות צלויים

משימה חדשה:
(כי עומס ועייפות גורמים לי לאכול יותר מדי פחמימות מופשרות).
מתכון בריא אחד בשבוע.


טוב, אל תתפסו אותי במילה.
תיכף יום כיפור ואז סוכות ומה כבר נשאר משבוע העבודה?


באמת מוכרחה להתחיל לאכול טוב יותר.
עוגות שמרים זה אחלה, אבל סכרת באופק קצת פחות.
מבטיחה לפחות להשתדל.
(ועכשיו יש יותר מדי אנשים שיודעים שהתחייבתי... צריכה להתחיל לזכור שאנשים ממש קוראים את מה שאני כותבת כאן, זה מפתיע אותי כל פעם מחדש).



הסלט הזה קליל למדי להפקה וביצוע, בריא לגמרי ומאד מוצלח כארוחת צהריים ראויה לשמה.
אפילו הילדים אמרו שהוא טעים אחרי שדחפו כפיות (ובאופן מפתיע לא אצבעות) לקערת הערבוב.
אף מילה על קינואה.
הם לא שאלו, אני לא נידבתי מידע.



סלט קינואה בקארי עם ירקות צלויים

שלב א׳:

4 בטטות קטנות (או שתיים בינוניות, או אחת ממש גדולה)
300 גר׳ (בערך) דלעת
1 בצל
מעט שמן זית
מלח פלפל

מחממים תנור ל-180 מעלות.
קולפים את הבטטות והדלעת וחותכים לקוביות.
קולפים את הבצל, חוצים אותו ופורסים.
מזליפים על הירקות מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים (אפשר כל ירק בנפרד), מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים בתנור כחצי שעה, עד שהירקות רכים וזהובים.

שלב ב׳:

1 כוס קינואה
1 כף שמן זית
1 כפית אבקת קארי הודי
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג׳ינג׳ר טחון
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
מיץ מחצי ליים (או לימון)
בצל ירוק קצוץ

שוטפים את הקינואה.
מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים את הקינואה והתבלינים, מטגנים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות.
מכסים במים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהקינואה רכה (אבל לא מדי).

מערבבים יחד את הקינואה, הירקות הצלויים, הבצל הירוק ומיץ הליים ומתקנים תיבול.


4 תגובות:

  1. איזה יופי. אין על ירקות קלויים בתנור

    השבמחק
  2. הי טל, בכמה מים את משתמשת להכנת הקינואה והאם אלה מים רותחים? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי עדי, אני שמה בסיר מים עד לכיסוי הקינואה לא יותר ולא רותחים, מי ברז.

      מחק