יום שלישי, 16 בספטמבר 2014

פאי שזיפים של סוף הקיץ

בקרים שמצטננים נוטעים בי אופטימיות זהירה.
כזו שמאפשרת לי לדמיין שיגיע היום בו הסוודרים ירדו קומה בארון ואוכל להתהדר שוב בצעיפים (שזה האקססורי היחיד שלא בא לי להעיף אחרי 10 דקות).
קול המציאות שיושב לי על הכתף, מזכיר לי שלפנינו עוד מספר לא קטן של גלי חום סתויים, לפני שיגיע החורף המיוחל.
בינתיים, אני מתנחמת בחצבים שיד נעלמה פיזרה בכל חלקת כביש בין-עירוני פנויה.
חבל שאי אפשר לצלם תוך כדי נהיגה.

 אז כשאפרת (שאין מספיק סופרלטיבים בשביל לתאר אותה) מהבלוג ׳אז מה את עושה כל היום׳ הציעה לכל דורש פאי שזיפים גלמוד, החלטתי שאני מארגנת לעצמי אחד פרטי ומכפילה ב-2 את כמות פאיי (זו מילה?) השזיפים שהיקום יהנה מהם.



פה תמצאו את המתכון של אמא של אפרת 
את השזיפים שלי השריתי במיץ מליים אחד וכף סוכר למשך כחצי שעה לפני שסודרו בשורות על תחתית הבצק.



ובגלל שהפרפקציוניסטית שבי לא חיה טוב עם דוגמת הרשת שיצאה לי, הפאי שלי זכה לשדרוג קטן (שבעצם נועד להסתיר פוטנציאל לאסון גרפי).

 קרמבל שקדים וקינמון
50 גר׳ חמאה רכה
1/2 כוס קמח
1/2 כוס שקדים טחונים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון טחון

מפוררים בידיים את כל המרכיבים למרקם פירורי ומפזרים מעל הפאי לפני האפיה.


2 תגובות:

  1. כמה יפה פה בבלוג שלך והכי כיף לפגוש עוגות מהבית ❤️❤️
    שימחת (:

    השבמחק