tag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post1273656211851646875..comments2023-10-01T12:42:41.685-07:00Comments on ChocolateSalt: דלעת שלא מכיריםAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/14692551554978759020noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-36710078269567118342020-09-18T02:26:42.072-07:002020-09-18T02:26:42.072-07:00נשמע מהמם-הריבה כמובונשמע מהמם-הריבה כמובומריhttps://www.blogger.com/profile/04837242575456780643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-22469245469915069062018-09-30T03:57:48.072-07:002018-09-30T03:57:48.072-07:00אצלנו (יוצאי מצריים) עושים ממנה ריבה כחלק מה"...אצלנו (יוצאי מצריים) עושים ממנה ריבה כחלק מה"ברכות" של ראש השנה. מתכון לחצי קילו קרעות (3 גדולות או 6 קטנות): מגרענים את הקרעות, מגררים לאורך בפומפיה גסה - יוצאים סרטים כאלה - מרתיחים במים, מסננים ומייבשים היטב בין שתי מגבות (חשוב לייבש ממש היטב), ומבשלים בתוך סירופ עשוי מ-2 כוסות סוכר וחצי כוס מים. מוסיפים מיץ לימון ואת הקרעות, מבשלים כעשר דקות עד שהקרעות שקופות, טועמים ומבשלים עוד קצת אם יש צורך. בסיום הבישול מוסיפים כף מי ורדים ומערבבים. יוצאת ריבה מבושמת עם טעם מיוחד. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-25138927857923122792014-05-03T14:33:55.012-07:002014-05-03T14:33:55.012-07:00תודה רבה! השכלתי!תודה רבה! השכלתי!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14692551554978759020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-55674901216544745842014-05-03T14:33:22.555-07:002014-05-03T14:33:22.555-07:00תודה!
לי היא ממש חדשה.תודה! <br />לי היא ממש חדשה.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14692551554978759020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-73802165834523067392014-05-03T13:01:05.486-07:002014-05-03T13:01:05.486-07:00מפתיע.מפתיע.עיראקיnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-3604825884702979992014-05-03T12:59:14.923-07:002014-05-03T12:59:14.923-07:00וואלה, למדתי משהו חדש. נעםוואלה, למדתי משהו חדש. נעםנעםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-56534036733294602582014-05-03T10:09:31.452-07:002014-05-03T10:09:31.452-07:00ואגב, אצל המקסיקנים הקישוא הזה נקרא calabacito ומכ...ואגב, אצל המקסיקנים הקישוא הזה נקרא calabacito ומכינים איתו מרק עוף מצויין חפשו calabacito con polloעיראקיnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-78918902410730221672014-05-03T10:02:41.251-07:002014-05-03T10:02:41.251-07:00קרעה הוא שם גנרי בערבית לכל הקישואים, מזוקיני עד ד...קרעה הוא שם גנרי בערבית לכל הקישואים, מזוקיני עד דלעת. העיראקים מכינים את הקישוא הספציפי הזה או את אחיו עם הצוואר הארוך יותר (נקרא אבו רגאב - בעל הצוואר) בבישול איטי מאוד, ללא מים ועם מעט עגבניות ואופציה לבצל. מתקבל תבשיל עתיר קרמליזציה ושילובי טעמים מדהימים. עם ביצה למעלה 5-10 דקות לפני ההגשה מקבלים את האמא של השקשוקות. עם השנים גיליתי שגם ההודים מכינים קישואים באותו אופן.עיראקיnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-90379219438821907832014-05-03T09:31:09.485-07:002014-05-03T09:31:09.485-07:00מושלם! אצלנו אוכלים אותה בסדר פסח, לפעמים :)
המשיכ...מושלם! אצלנו אוכלים אותה בסדר פסח, לפעמים :)<br />המשיכי לפרוח ולצמוחהדרhttp://bonapetit456.blogspot.co.ilnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1905607799181538731.post-14675812519765441032014-05-03T09:30:52.695-07:002014-05-03T09:30:52.695-07:00מושלם! אצלנו אוכלים אותה בסדר פסח, לפעמים :)
המשיכ...מושלם! אצלנו אוכלים אותה בסדר פסח, לפעמים :)<br />המשיכי לפרוח ולצמוחהדרhttp://bonapetit456.blogspot.co.ilnoreply@blogger.com